Unele stații PECO au majorat prețul la benzină
Full Article 2 minutes read

Unele stații PECO au majorat prețul la benzină

În Republica Moldova au fost majorate, din nou, prețurile la cumbustibil. În pofida scumpirilor recente, mai multe stații PECO au afișat prețuri mai mari la benzină, în medie, cu 75 de bani. În timpul apropiat, scumpirile vor fi operate și de alte benzinării.

Astfel, la benzinăriile Bemol, un litru de benzină A95 costă acum 20 de lei. Prețul la diesel și la gaz rămâne, deocamdată, același: 16,35 lei și 11,35 lei, respectiv.

Deocamdată, prețurile nu au crescut la stațiile PECO Petrom, Vento, Rompetrol și Lukoil. Prețurile la aceste benzinării sunt între 19,25 lei și 19,75 lei pentru benzină cu cifra octanică A95 și între 15,94 și 15-95 pentru motorină.

Potrivit Consiliului Concurenței, în 2021, în Moldova vor continua să crească prețurile la benzină, motorină și gaz lichefiat. Potrivit reprezentanților instituției, creșterea este provocată de faptul că, după prăbușirea prețurilor la petrol, în primăvara lui 2020, acestea au început, din nou, să crească și au ajuns la cele de înainte de criză.

Pe 26 februarie, scumpirile respective au fost discutate în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate. Președinta țării Maia Sandu susține că scumpirea carburanților constituie o „acțiune concertată” din partea companiilor petroliere. Șefa statului a recomandat parlamentului să susțină inițiativa unei evaluări externe a Consiliului Concurenței și a Agenției pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: