„Unii așa-numiți „oameni buni” s-au comportat violent și neobrăzat”. Reacția lui Dodon la ședința parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Unii așa-numiți „oameni buni” s-au comportat violent și neobrăzat”. Reacția lui Dodon la ședința parlamentului

Președintele în exercițiu Igor Dodon a condamnat evenimentele care au avut loc în cadrul ședinței din 3 decembrie a parlamentului. În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, acesta a menționat că nu a organizat proteste după victoria Maiei Sandu în scrutinul electoral și a chemat deputații să înceteze „spectacolul de instabilitate, haos și ură”.

„Un asemenea spectacol – de instabilitate, haos și ură – a fost demonstrat azi în Parlament de fracțiunile de dreapta. Observ că unele persoane nicidecum nu pot ieși din emoțiile campaniei electorale și îmi pare rău că, în loc să demonstreze cultură înaltă, unii așa-numiți „oameni buni” s-au comportat violent și neobrăzat la tribuna celui mai important for politic al țării – au răcnit, au stropit cu apă, au lovit, au blocat darea de seamă a miniștrilor, au rupt microfoane”, a scris Dodon.

Președintele în exercițiu a menționat că a acceptat „așa cum se cuvine decizia alegătorilor din 15 noiembrie”: „Nu am protestat, nu am chemat lumea în stradă, nu am blocat în vreun fel procedura de transmitere a mandatului de președinte. Comportați-vă și voi respectuos, nu apelați la violență și destabilizare, fiindcă statul este mai presus de voia voastră, iar deciziile politice în Legislativ se iau cu majoritatea voturilor, nu cu pumnul și bâta”, a mai scris președintele în exercițiu.

Igor Dodon a îndemnat deputații din opoziție să creeze o coaliție de guvernare.

„Vă amintesc că nu există în prezent o coaliție de guvernare, însă o asemenea coaliție poate fi creată de doamna Maia Sandu și de adepții dumneaei din Parlament, inclusiv cu participarea domnilor Candu, Filip și alții. Voturi aveți suficiente, dacă veți căuta. Am mai spus și repet: dacă nu vă place Guvernul Chicu, inițiați demisia acestuia, îl dați jos și alegeți un alt prim-ministru sau puteți organiza alegeri parlamentare anticipate. Dar respectați procedurile legale”, a precizat Dodon.

Igor Dodon a mai scris că „socialiștii nu-și pot permite să abandoneze responsabilitățile de guvernare azi, în prag de iarnă, în plină pandemie și în criză economică”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: