facebook.com/dodon.igor

Unii moldoveni, aflați peste hotare, nu vor putea reveni de Paște în Republica Moldova. Igor Dodon explică care este motivul

O bună parte din moldovenii aflați peste hotare nu vor putea reveni de Paște în Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute de Igor Dodon în cadrul platformei „Președintele răspunde”, astăzi, 13 martie. 

„În ceea ce ține de revenirea de Paște. Eu cred că o bună parte din moldoveni care se află peste hotare și în special în Italia, nu vor putea să revină în această perioadă acasă”, a spus Dodon. „Nu de aceea că noi nu îi primim, dar de aceea că sunt aceste zone de carantină deja impuse de țări pe traseul de a reveni acasă”, a mai declarat șeful statului.

„Stimați concetățeni, nu riscați să porniți la drum cu familiile pentru că puteți să rămâneți în zonele de tranzit, în carantină pe două-trei săptămâni și o să întâlniți Paștele undeva la frontiera cu România, Austria sau Ungaria. Ar fi bine să păstrăm calmul, să rămâneți la domiciliu pentru a trece peste această perioadă dificilă”, a mai menționat Igor Dodon.

Precizăm că România a anunțat închiderea a două puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova. Totodată, și Ucraina planifică închiderea unor puncte de trecere a frontierei cu vecinii săi.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: