Urmează decizia finală. Karl Luganov, șeful Secției pentru protecția animalelor: „Comisia a luat decizia. Concediere”
Full Article 3 minutes read

Urmează decizia finală. Karl Luganov, șeful Secției pentru protecția animalelor: „Comisia a luat decizia. Concediere”

Zilele trecute, edilul Ion Ceban solicita demisia lui Karl Luganov de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare. Tot el menționa că reprezentanții Comisiei de disciplină urmează să examineze „abaterile disciplinare” ale lui Luganov și să-l destituie din funcție. Pe 31 martie, șeful Secției control și protecție a animalelor Karl Luganov a declarat că a fost luată o decizie în acest sens. Comisia a hotărât să-l concedieze. Decizia finală, potrivit lui Luganov, urmează a fi luată și eventual semnată de conducere.

Șefului Secției control și protecție a animalelor de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare Karl Luganov a anunțat că reprezentanții Comisiei au decis să-l concedieze.

„Comisia a luat decizia. Concediere. (…) Potrivit informațiilor primite, Comisia a luat o decizie și o va trimite conducerii. Decizia se transmite conducerii spre semnare. Și deja conducerea ia decizia finală”, a menționat Luganov.

Zilele trecute, Luganov scria pe rețelele de socializare că acuzațiile la direcția lui ar fi inventate. „Acum se pare că prin istoria cu acuzațiile inventate se distrage atenția societății de la problemă”, a menționat el, adăugând că „vinovații încearcă să arunce vina”.

***

Pe 15 martie, Primăria Chișinău anunța că șeful Secției control și protecție a animalelor Karl Luganov s-a ales cu o anchetă de serviciu, în urma plângerii depuse de șeful Secției amenajare și salubrizare al Direcției Generale Locativ-Comunala și Amenajare Vasile Efros.

Potrivit notei informative, Karl Luganov este învinuit de incompetență și că din cauza lui a crescut numărul plângerilor privind câinii maidanezi.

Edilul Ion Ceban a declarat că o astfel „de abordare nu poate fi tolerată în continuare”. „Am zis să fie făcute toate demersurile necesare de colegii mei pentru ca reprezentantul și membrul PAS, Carl Luganov, șeful pe capturarea câinilor să fie demis pentru boicot și neglijență în serviciu”, a menționat Ceban.

Pe 17 martie, mai mulți apărători ai drepturilor animalelor au protestat în fața Primăriei Chișinău. Activiștii civici susțineau că Ion Ceban vrea să îl demită ilegal din funcție pe Karl Luganov.

Câteva zile mai târziu, Ion Ceban declara că pe parcursul 2022 – 2023 au fost înregistrate peste 200 de petiții la subiectul câinilor fără adăpost.

„De asemenea, se atestă un număr mare de apeluri la linia telefonică: 022 997 777 și la liniile telefonice ale dispeceratului municipal central cu diferite plângeri cu privire la prezența animalelor fără stăpân. Aceste cereri sunt lăsate fără răspuns și au termen depășit unde trebuiau să intervină sau să răspundă”, comunica Ion Ceban.

El mai preciza că reprezentanții Comisiei de disciplină urmează să examineze în conformitate cu prevederile regulamentului și „în condițiile acestor abateri disciplinare să destituie din funcție imediat această persoană”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: