Urmează noi remanieri? Recean: „Acum orice fotoliu de prim-ministru și ministru este fluid”
Full Article 2 minutes read

Urmează noi remanieri? Recean: „Acum orice fotoliu de prim-ministru și ministru este fluid”

Premierul Dorin Recean a comentat remanierile guvernamentale operate acum câteva zile. Oficialul susține că scopul schimbării miniștrilor de la Educație, Infrastructură și Interne este de a îmbunătăți lucrurile în sistem. O atenție sporită, spune șeful Cabinetului de miniștri, va fi atrasă dinamicii cu care proiectele ce vizează cele trei domenii sunt implementate.

„Cabinetul de miniștri este un organism viu. Avem niște obiective foarte clare și întotdeauna atunci când simțim că putem să îmbunătățim, dar mai ales în cazul dat este să îmbunătățim dinamica implementării proiectelor, nu este nicio tragedie, se fac schimbările, se merge înainte”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Șeful Guvernului susține că activitatea noilor miniștri va fi analizată, la 3 luni de la învestire.

„Vedem care este performanța și decidem cum mergem înainte. (…) Trebuie să înțelegem un lucru – noi avem nevoie de rezultate. Acum orice fotoliu de prim-ministru, ministru este fluid”, a mai declarat Dorin Recean.

Amintim că premierul Dorin Recean a anunțat pe 14 iulie remanieri guvernamentale. Trei miniștri și-au depus demisia: Ana Revenco – de la Ministerul Afacerilor Interne, Anatolie Topală – de la Ministerul Educației și Cercetării și Lilia Dabija – de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Pe 17 iulie, noii miniștri au depus jurământul la Președinție. Astfel, ex-deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dan Perciun a venit la cârma Ministerului Educației și Cercetării; colonelul și fostul șef al direcției de logistică a Armatei Naționale Adrian Efros a fost numit șef la Ministerul Afacerilor Interne, în timp ce ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a fost numit, din nou, Andrei Spînu.

Guvernul Recean a fost învestit în funcție pe 16 februarie 2023, după ce ex-premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: