Ursula von der Leyen, prima fotografie alături de Sandu și Recean la Chișinău: „Sunt aici să vă spun: foarte bine, continuați”
Full Article 2 minutes read

Ursula von der Leyen, prima fotografie alături de Sandu și Recean la Chișinău: „Sunt aici să vă spun: foarte bine, continuați”

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, care efectuează vizită oficială la Chișinău pentru a analiza progresele înregistrate de autoritățile moldovenești în procesul de declanșare a negocierilor privind aderarea Moldovei la UE, a publicat un mesaj pe o rețea de socializare în care a lăudat pașii întreprinși în acest sens. Oficiala a publicat și o imagine în care apare alături de președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean.

Moldova a demonstrat în repetate rânduri cât de mult este angajată pe calea aderării la UE. Ați parcurs deja un drum lung, în ciuda atâtor obstacole și a amenințărilor Rusiei la adresa democrației voastre. Așa că sunt aici pentru a vă spune: bravo, rămâneți concentrați și continuați să faceți treabă bună!”, a scris lidera pe X (fostul Twitter).

***

Amintim că Republica Moldova a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană la data de 23 iunie 2022. Pentru începerea negocierilor propriu-zise în vederea aderării la UE, Republica Moldova trebuie să îndeplinească cele nouă recomandări emise de Comisia Europeană în luna iunie. Domeniile vizate sunt: justiția, combaterea corupției și crimei organizate, deoligarhizarea, reforma administrației publice și a serviciilor publice, managementul finanțelor publice, consolidarea rolului societății civile în procesele decizionale și protejarea drepturilor omului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: