USM, singura universitate din Moldova membră a rețelei universitare UNICA
Full Article 2 minutes read

USM, singura universitate din Moldova membră a rețelei universitare UNICA

Universitatea de Stat din Moldova (USM) este, din 30 iunie 2022, unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova membră a rețelei universitare UNICA. Asta după ce Asambleea Generală a UNICA a aprobat, unanim, candidatura USM pentru a deveni membru cu drepturi depline al organizației.

Astfel, USM devine partener egal al marilor centre universitare ale capitalelor europene, obținând dreptul de voce la masa de discuții, în care participă deopotrivă Imperial Coledge din Londra, Universitatea din București, Universitatea din Viena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea din Amsterdam, Freie Universität Berlin, Universitatea din Helsinki, Universitatea Sapienza, etc.

Evenimentul este cu atât mai semnificativ pentru USM și Republica Moldova cu cât tot la 30 iunie s-a aprobat Documentul de misiune și viziune a UNICA, ce se angajează să acționeze ca un catalizator pentru dezvoltarea, integrarea și cooperarea universităților membre din toată Europa.

„Dragi colegi, sunt mândru de voi și Universitatea de Stat din Moldova. Împreună ne facem vocea auzită!”, a scris rectorul USM, Igor Șarov, pe Facebook.

UNICA este o Rețea instituțională de Universități din Capitalele Europei. A fost fondată în anul 1990, iar în prezent este alcătuită din 51 de universități din 37 de capitale ale Europei, combinând peste 180.000 de personal universitar și 2.000.000 de studenți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: