Va achita Apă-Canal datoria sau chișinăuienii vor rămâne fără apă? Întreprinderea are la dispoziție 4 zile
Full Article 2 minutes read

Va achita Apă-Canal datoria sau chișinăuienii vor rămâne fără apă? Întreprinderea are la dispoziție 4 zile

Întreprinderea Premier Energy anunță că așteaptă soluționarea promisă a problemei datoriei Apă-Canal Chișinău până pe 7 februarie. Pe 3 februarie, întreprinderea declară că primarul Ion Ceban și administrația Apă-Canal Chișinău au oferit asigurări că vor identifica soluții „pentru stingerea datoriei acestei întreprinderi”.

Astfel, întreprinderea spune că cele două locuri de consum, deconectate pe 2 februarie, au fost reconectate la sursa de energie electrică în aceiași zi la ora 18:16.

„Datoria S.A. „Apă-Canal Chișinău” în mărime de 67,8 milioane de lei pune presiune în continuare asupra activității reglementate de furnizare a energiei electrice a companiei Premier Energy”, comunică întreprinderea.

Reprezentanții întreprinderii mai spun că „rămân în așteptarea soluțiilor promise, care să soluționeze problema datoriei SA „Apă-Canal Chișinău””.

***

Pe 2 februarie, primarul Ion Ceban îndemna chișinăuienii să facă rezerve de apă, întrucât în jurul orei 18:00 ar urma să apară probleme cu furnizarea. Ceban susținea că de vină pentru situația creată este Guvernul.

În aceeași zi, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate Vasile Grădinaru și Alex Trubca au dat asigurări că locuitorii mun. Chișinău nu vor rămâne fără apă potabilă. Aceștia l-au acuzat pe primarul capitalei Ion Ceban că ar acționa intenționat pentru a destabiliza situația și l-au avertizat că, în cazul în care edilul „va da indicații” să fie deconectată apa, acesta riscă să fie cercetat penal.

În seara de 2 februarie, Ceban a anunțat că „Apă-Canal Chișinău” a fost reconectată la energie electrică, iar discuțiile despre datoria întreprinderii urmează a fi reluate săptămâna viitoare.

Pe 3 februarie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică declara că s-a autosesizat cu privire la situația creată pe 2 februarie la Apă-Canal Chișinău. Mai mult, reprezentanții instituției au demarat în dimineața de 3 februarie un control inopinat, pentru a elucida aspectele privind calitatea și continuitatea funcționării serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: