Va deschide UE ușa pentru Moldova? Maia Sandu participă la Summitul Comunității Politice Europene din Spania
Full Article 2 minutes read

Va deschide UE ușa pentru Moldova? Maia Sandu participă la Summitul Comunității Politice Europene din Spania

47 de șefi de stat și de guvern din cele 27 de state membre ale UE, dar și alte țări, inclusiv Republica Moldova, Ucraina, Marea Britanie și Turcia se reunesc astăzi, 5 octombrie, la Granada, un mic oraș spaniol așezat la poalele muntelui Sierra Nevada. Aceștia vor participa la cea de-a treia reuniune a Comunității Politice Europene (EPC – din engl. European Political Community Summit), eveniment găzduit anterior la Bulboaca, în Republica Moldova.

La reuniune mai sunt invitați și președintele Consiliului European, președinta Comisiei Europene și președinta Parlamentului European.

Principalul subiect care va fi discutat este extinderea UE. Republica Moldova este reprezentată de președinta țării, Maia Sandu.

***

Amintim că Republica Moldova a găzduit pe 1 iunie 2023 un eveniment istoric: pentru prima oară, Summitul Comunității Politice Europene a avut loc în țara noastră. Evenimentul, care a reunit zeci de lideri europeni, între ei președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene, a pus în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene. Summitul a fost găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi.

Primul Summit al CPE avut loc la Praga, în octombrie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: