Va mobiliza PAS partidele de dreapta în jurul lui Lilian Carp? Grosu: Suntem deschiși pentru dialog, dar nu cu cameleonii
Full Article 3 minutes read

Va mobiliza PAS partidele de dreapta în jurul lui Lilian Carp? Grosu: Suntem deschiși pentru dialog, dar nu cu cameleonii

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu, președinte al Parlamentului, a spus că formațiunea este deschisă pentru a vorbi cu partidele proeuropene în vederea susținerii unui candidat unic de dreapta, în jurul lui Lilian Carp, în cadrul alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului. „Nu cu cameleonii”, a adăugat Grosu, menționând că „cei peste noapte transformați în europeni nu trec testul” PAS. 

În cadrul unei conferințe de presă în care PAS și-a anunțat candidatul pe care îl propune la funcția de primar al capitalei, Grosu a fost întrebat dacă partidul analizează opțiunea de a uni „în jurul candidatului PAS și alte partide proeuropene, în sensul susținerii unui candidat unic de dreapta”.

Toate opțiunile sunt deschise. Bineînțeles, noi suntem deschiși să dialogăm, să cooperăm, cu forțele proeuropene veritabile. Nu cu cameleonii, repet încă o dată. Cei peste noapte, transformați în europeni, nu trec testul nostru. Suntem deschiși pentru discuții”, a răspuns Grosu.

Totodată, el a declarat sunt necesare eforturi pentru a aduce Chișinăul „în rândul capitalelor europene”.

Va trebui să facem tot efortul pentru a-l confrunta pe actualul exponent al Kremlinului, care nu are nimic în comun cu integrarea europeană și cu planurile noastre sincere de a aduce Republica Moldova și de a aduce și capitala noastră în rândul capitalelor europene”, a conchis Igor Grosu.

Pe 12 iunie, reprezentanții PAS și-au anunțat candidatul pe care îl propun la funcția de primar al capitalei. Lilian Carp va reprezenta partidul în alegerile locale generale din această toamnă. „Chișinăul are nevoie de un nou suflu în dezvoltarea sa. (…) Orașul are nevoie de soluții reale”, a menționat Carp, în cadrul unor declarații de presă.

***

Precizăm că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă. Data exactă nu a fost stabilită, însă sunt luate în calcul datele de 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Anterior, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Igor Dodon declara că „în alegerile din această toamnă, bătălia de bază va fi între PSRM și partidul de guvernare al Maiei Sandu”. Pe 23 mai, socialistul Vlad Batrîncea a spus că Partidul Socialiștilor își va anunța candidatul la funcția de primar al Chișinăului în următoarele săptămâni. „Este domnul Dodon și eu”, a menționat el, referindu-se la candidații examinați de partid.

Primarul actual al capitalei Ion Ceban a anunțat deja că va candida pentru al doilea mandat. Acesta a devenit primar al capitalei în timp ce era membru al PSRM. Ulterior, acesta și-a suspendat statutul și a precizat că va fi primar independent de forțele politice. Pe 17 ianuarie 2023, Ceban și-a înregistrat propriul partid – Mișcarea Alternativa Națională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: