Va putea Putin să poarte un război de zeci de ani în Ucraina? Zelenski: „Nu va rezista, va muri”
Full Article 2 minutes read

Va putea Putin să poarte un război de zeci de ani în Ucraina? Zelenski: „Nu va rezista, va muri”

Președintele rus Vladimir Putin nu va putea să poarte un război de zeci de ani împotriva Ucrainei, întrucât acesta nu va trăi atât de mult. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Vladimir Zelenski într-un interviu pentru postul de televiziune brazilian GloboNews, publicat pe 1 august.

Întrebat dacă Ucraina ar putea repeta soarta Siriei, unde Rusia duce un „război proxy” de aproape 30 de ani, Zelenski a spus că Putin nu va trăi atât de mult.

„Putin nu va trăi atât de mulți ani. În Siria nu a luptat în ritmul în care se luptă cu noi. Și, deși acolo există suferință și distrugeri teribile, este un război diferit. El nu va rezista 30 de ani, nu va fi, va muri – este absolut clar. Dar nu va rezista nici 10 ani. Nu mai este aceeași figură”, a declarat liderul de la Kiev.

De asemenea, președintele ucrainean a mai spus că întreaga armată rusă luptă împotriva Ucrainei, însă partea principală a acesteia a fost deja distrusă. În prezent, crede Zelenski, Kremlinul are nevoie de o pauză pentru a acumula resurse și a obține sprijin politic „cel puțin undeva în lume”. Șeful statului ucrainean a dat asigurări că Kievul nu va permite ca acest lucru să se întâmple. „Ucraina va acționa. Nu îi vom lăsa să devină la fel de puternici ca la începutul războiului pe scară largă”, a adăugat acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: