Va trece terenul fostului Stadion Republican în proprietatea municipalității? Precizările lui Ceban
Full Article 2 minutes read

Va trece terenul fostului Stadion Republican în proprietatea municipalității? Precizările lui Ceban

Guvernul a refuzat să transmită terenul fostului Stadion Republican în subordinea Primăriei Chișinău. Declarații în acest sens au fost făcute de către edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul unui interviu pentru portalul Unimedia

„De la guvern la sigur a fost nu, președinția îmi pare că a zis că ține de Ministerul Economiei și nu țin minte dacă avem un răspuns de la parlament”, a spus Ceban.

Amintim că pe 3 decembrie 2020, parlamentul a anulat legea care prevedea vânzarea terenului fostului Stadion Republican Ambasadei SUA în Moldova. În favoarea inițiativei au votat deputații de la Partidul Socialiștilor și cei din Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, formată din fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Partidul Democrat, iar ulterior grupul parlamentar Pro Moldova.

Ambasada SUA în Republica Moldova a criticat inițiativa și a menționat că aceasta va afecta negativ relațiile dintre Washington și Chișinău.

Ulterior, pe 8 decembrie, Curtea Constituțională a suspendat legea prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului.

În aprilie 2021, Ion Ceban a expediat o scrisoare parlamentului, președinției, guvernului și Agenției Proprietății Publice, în care a solicitat transmiterea în proprietate municipală a terenului fostului Stadion Republican

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: