Vaccinat anti-Covid în România? Poți face rapelul și boosterul în Moldova. Cum te înregistrezi?
Full Article 3 minutes read

Vaccinat anti-Covid în România? Poți face rapelul și boosterul în Moldova. Cum te înregistrezi?

Cetățenii Republicii Moldova care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în țările Uniunii Europene au posibilitatea să își înregistreze certificatul european de vaccinare în sistemul electronic național de vaccinare al Republicii Moldova (SIA RVC-19) și să descarce/verifice online Certificatul COVID valabil în țara noastră și peste hotare. Procedura a fost descrisă de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu, în cadrul conferinței din 10 noiembrie.

Ministerul Sănătății își propune să îmbunătățească evidența acoperirii vaccinale și riscul de răspândire a virusului Sars COV 2. De asemenea, scopul este de a alinia certificatele internaționale cu certificatele naționale de vaccinare împotriva COVID-19 și de a oferi posibilitatea tuturor cetățenilor să își administreze doza de rapel în Republica Moldova potrivit tuturor rigorilor necesare.

Acțiunea a fost posibilă cu suportul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății. Așadar, pentru a încărca certificatul de vaccinare eliberat de orice țară UE în sistemul informațional al țării noastre, cetățenii trebuie să:

  1. acceseze platforma: www.certificate-covid.gov.md;
  2. să selecteze butonul „Încarcă certificatul COVID-19 de peste hotare”. La fel, link-ul de încărcare poate fi obținut, accesând platforma www.vaccinare.gov.md, secțiunea „Descarcă certificat COVID-19” sau www.ansp.md, secțiunea „Certificat COVID-19”.

Este necesar accesul la internet și un dispozitiv cu cameră video, astfel încât să putem scana codul QR certificatului de vaccinare printat sau în format electronic. Pentru a verifica, autentifica certificatul de vaccinare, vom poziționa codul QR în raza de acțiune a camerei video.

După scanare, vom putea vizualiza datele care se conțin în certificatul eliberat peste hotare. Ulterior, va trebui să completăm câteva spații obligatorii: IDNP, numele raionului/municipiului, localității și instituției medicale conform adresei de domiciliu în Republica Moldova. Pentru finalizarea procesului, vom selecta butonul „Salvează”. După ce procedura de omologare s-a desfășurat cu succes, vom putea descărca sau verifica certificatul COVID-19.

Vaccinat anti-Covid în România? Poți face rapelul și boosterul în Moldova. Cum te înregistrezi?

msmps.md

„Noul serviciu ne oferă undă verde pentru a beneficia de doza de rapel în Republica Moldova, chiar dacă prima doză a fost administrată peste hotare și în același timp să fim înregistrați în sistemul electronic național. Totodată, vom putea să asigurăm o evidență mai actuală privind rata de vaccinare, situația epidemiologică, precum și să prevenim, combatem fenomenul falsificării certificatelor de vaccinare. Îndemnăm toți cetățenii care s-au vaccinat în țările UE să își încarce certificatul de vaccinare în sistemul nostru electronic. Procedura e foarte simplă și poate fi realizată timp de aproape 60 de secunde”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 893013 de persoane au încheiat schema completă de imunizare în Republica Moldova.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: