Costiuc a explicat de ce i-a numit „porci” pe vorbitorii de rusă. De ce s-a supărat pe NewsMaker și ce legătură are Platon? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Costiuc a explicat de ce i-a numit „porci” pe vorbitorii de rusă. De ce s-a supărat pe NewsMaker și ce legătură are Platon? (VIDEO)

Liderului Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc nu i-a plăcut întrebarea adresată de NM în cadrul dezbaterilor electorale care s-au desfășurat în seara de 24 iunie la postul de televiziune Pro TV Chișinău. Întrebat despre un comentariu xenofob, care incită la ură, Costiuc a acuzat redacția NewsMaker că ar fi finanțată de către omul de afaceri Veaceslav Platon. Totuși, Costiuc a recunoscut că nu are dovezi în acest sens. 

Vasile Costiuc a fost întrebat de către NM dacă consideră că xenofobia și incitarea la ura interetnică vor ajuta Moldova să construiască o societate liberă și democrată. Întrebarea a fost pusă în contextul în care, în cadrul unui protest care a avut loc pe 21 ianuarie în fața Curții Constituționale, liderul Partidului „Democrația Acasă” a scandat mai multe mesaje, inclusiv unul în care vorbitorii de limba rusă au fost numiți „porci”.

„NewsMaker este finanțat de Veaceslav Platon, pe care l-am fluierat și huiduit la protestul din fața clădirii CEC. Sunt sigur de asta. Platon vrea să se răzbune, de aceea a formulat întrebarea în acest mod. Atunci la Curtea Constituțională a venit grupul „Ai noștri”, care ne-au pus muzică în boxe cu cuvinte rusești obscene. Trebuia să le pup mâna și să le zâmbesc?”, a răspuns Costiuc.

Întrebat de Lorena Bogza dacă deține probe cu privire la finanțarea NM de către Platon, Vasile Costiuc a răspuns: „Acum nu le am, dar noi știm cine și ce presă finanțează”.

După dezbateri, Costiuc a avut o intervenție LIVE pe Facebook, în cadrul căreia a reluat subiectul.

„NewsMaker a întrebat de ce am numit acei oameni „porci”. Eu vorbesc în rusă. Nu am nicio problemă cu vorbitorii de rusă, am mulți prieteni vorbitori de rusă. Însă nu-mi plac cei care ne umilesc pe pământul nostru. Timp de 30,40, 50 de ani nu au învățat niciun cuvânt în română – bună dimineața sau mulțumesc. Și vin porcii și pornesc muzică, apoi eu sunt întrebat de ce i-am numit porci. Pentru că sunt porci. Nu e rău să fii porc, însă nu în politică”, a spus Costiuc.

 

Informații detaliate despre finanțatorii NM găsiți accesând acest link.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: