Vasile Costiuc rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Vasile Costiuc rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Liderul Partidului „Democrația acasă” își va petrece și următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, pe 9 februarie, care au dat curs demersului procurorului. Într-un live pe Facebook, înainte de pronunțarea deciziei, Vasile Costiuc a spus că indiferent de hotărârea judecătorilor, aceasta va fi contestată. 

„Nu pot spune că sunt tare entuziasmat, dar era o chestie de așteptat. Aici, justiția lucrează pe bandă rulantă, pe ei nu-i interesează nimic. Pe ei îi interesează ca, Costiuc să nu vorbească public. Eu nu prejudiciez ancheta și nu aveam de gând să fug la Londra. Eu acum sunt limitat să mai vorbesc. Nu am voie să vorbesc public pentru următoarele 30 de zile”, a declarat Costiuc.

Pe 4 februarie, Costiuc a anunțat că procurorii cer prelungirea mandatului de arest la domiciliu. Activistul s-a arătat indignat de această inițiativă. De asemenea, Costiuc le-a reproșat magistraților că i-au paralizat activitatea politică.

Amintim că în dimineața zilei de 12 ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul liderului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Avocatul lui Costiuc Ion Cobîșenco a declarat pentru presă că clientul său este învinuit pe două capete: spălare de bani și abuz în serviciu în dosarul privind terenurile de la Durlești. În dosar figurează și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, ex-deputat al Partidului Democrat și ex-primar de Durlești, dar și Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești.

Ulterior, magistrații au decis plasarea liderului „Democrația acasă” în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: