Vasile Sinigur va compărea în fața judecătorilor. Este acuzat de huliganism, după ce a spart ușa guvernului cu un buzdugan
Full Article 1 minutes read

Vasile Sinigur va compărea în fața judecătorilor. Este acuzat de huliganism, după ce a spart ușa guvernului cu un buzdugan

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire în care este vizat Vasile Sinigur, manifestantul care, în timpul unui protest al veteranilor de război din luna martie, a spart ușa guvernului cu un buzdugan.

Incidentul a avut loc pe 2 martie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de la Nistru.

În timp ce protestatarii înaintau spre ușa guvernului, Vasile Sinigur a deteriorat cu un buzdugan una dintre ușile de sticlă ale sediului guvernului.

Procurorii îl acuză de „huliganism”, faptă pentru care legislația prevede amendă de cel mult 52 500 lei, de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la 3 ani de închisoare.

În cursul urmăririi penale, acesta a achitat, în mod benevol, prejudiciului cauzat statului prin infracțiune (2 444 lei).

Procuratura Generală țină să sublinieze că „inculpatul nu a luptat în conflictul armat de pe Nistru, veteranii războiului refuzând să-și asume răspunderea pentru acțiunile acestuia și rugând să nu fie asimilați cu gestul său”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: