Vicedirectorul Spitalului Raional Anenii Noi a delegat mai multe atribuții soției și fiicei, care lucrează în același spital
Full Article 1 minutes read

Vicedirectorul Spitalului Raional Anenii Noi a delegat mai multe atribuții soției și fiicei, care lucrează în același spital

Vicedirectorul Spitalului Raional Anenii Noi, Alexandru Nastas, ar fi implicat în 11 situații de conflict de interese real nesoluționate. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința acestuia pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Totodată, pe numele vicedirectorului a fost pornită și o cauză contravențională.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ANI, vicedirectorul spitalului și farmacistul diriginte din cadrul spitalului, care s-a dovedit a fi fiica acestuia, erau în conflict de interese.

Totodată, începând cu anul 2017, în lipsa directorului, vicedirectorul exercita și atribuțiile acestuia. Astfel, a emis o serie de acte administrative avantajoase, atât în favoarea fiicei sale, cât și a soției care, la fel, fiind angajată în cadrul spitalului.

Cumulativ, în perioada când deținea interimatul funcției de director, acesta a semnat 11 ordine prin care a delegat mai multe atribuții soției și fiicei, inclusiv anumite majorări și adaosuri lunare la salariu, care oscilau între 2250 lei și 5860 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: