Vicepremierii Vladislav Kulminski și Andrei Spînu pleacă la Moscova, în căutare de soluții pentru criza gazelor (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Vicepremierii Vladislav Kulminski și Andrei Spînu pleacă la Moscova, în căutare de soluții pentru criza gazelor (VIDEO)

Vicepremierii Vladislav Kulminski și Andrei Spînu vor întreprinde, pe 21 octombrie, o vizită de lucru la Moscova. Declarația a fost făcută de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, după ședința Guvernului din 20 octombrie. Spînu a precizat că va discuta cu Kremlinul despre încheierea unui contract pe termen lung dintre Moldovagaz și Gazprom.

„Mâine, împreună cu Vlad Kulminski voi fi la Moscova. În cadrul vizitei vom discuta cu administrația prezidențială despre problemele din agenda comună – mă refer la agenda gazelor. De asemenea, vom discuta despre un contract pe termen lung dintre Moldovagaz și Gazprom, astfel încât să asigurăm securitatea țării pe perioada rece a anulului”, a declarat Spînu.

Vicepremierul a subliniat că poziția Moldovei este cea de prelungire a contractului existent, în baza condițiilor avute pentru anul 2020-2021.

„Suplimentar, vom discuta despre datoriile istorice care au fost acumulate și implementarea Pachetului III energetic în domeniul gazelor”, a declarat Spînu și a precizat că vineri, la întoarcere de la Moscova, va anunța despre cele discutate în Rusia.

Amintim că, pe 13 octombrie, a fost declarată stare de alertă pe piața gazelor naturale, după ce autoritățile nu au reușit să încheie un nou contract cu Gazpromul. Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, discuțiile cu reprezentanții concernului rus continuă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: