Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană. Ce subiecte au abordat?
Full Article 2 minutes read

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană. Ce subiecte au abordat?

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a avut o discuție telefonică, pe 10 ianuarie, cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Cei doi oficiali au discutat situația securității în contextul ultimelor evoluții din regiune.

Șeful diplomației moldovenești a menționat că Republica Moldova sprijină necesitatea dialogului cu privire la securitatea europeană și pledează pentru desfășurarea acestuia „într-o atmosferă cât mai pașnică și constructive”.

„În cazul dialogului Alianței cu Federația Rusă care trebuie să fie transparent, țara noastră se pronunță pentru discuții cuprinzătoare și incluzive referitoare la consolidarea securității europene, luându-se în considerare respectarea intereselor și îngrijorărilor tuturor statelor vizate, inclusiv ale noastre”, a continuat Popescu.

Cât ține de dialogul Republicii Moldova cu NATO, Nicu Popescu a precizat că se desfășoară „în cadrul setat de principiul constituțional de neutralitate”.

De asemenea, Popescu a reiterat că neutralitatea Republicii Moldova poate fi respectată prin retragerea forțelor ruse de pe teritoriul nostru.

„Am apreciat consultarea poziției țării noastre în legătură cu situația regională și reconfirmarea angajamentului Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, precum și sprijinul organizației pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării”, a conchis ministrul, într-o postare pe Facebook.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: