Vicepremierul Vladislav Kulminski a discutat cu viceministrul MAE-ului rus, Andrei Rudenko, despre situația din Transnistria
Full Article 2 minutes read

Vicepremierul Vladislav Kulminski a discutat cu viceministrul MAE-ului rus, Andrei Rudenko, despre situația din Transnistria

Vicepremierul pentru Reintegrare Vladislav Kulminski și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Vladimir Cuc au avut o întrevedere, la Moscova, cu viceministrul Afacerilor Externe a Federației Ruse, Andrei Rudenko. Potrivit comunicatului de presă publicat de MAE-ul rus, a fost abordat și subiectul cu privire la reglementarea transnistreană.

Ministerul rus de Externe a publicat un comunicat de presă în urma întrevederii celor doi oficiali:

„În cadrul discuției au fost abordate subiecte actuale cu privire la relațiile bilaterale. Părțile s-au pronunțat pentru dezvoltarea treptată, constructivă și reciproc avantajoasă în conformitate cu principiile prezentate în Acordul moldo-rus cu privire la prietenie și colaborare, semnat în 2001. A fost remarcată revenirea comerțului bilateral pe direcția creșterii. O atenție deosebită a fost acordată acțiunilor reciproce pe linia instituțiilor pentru relații externe a Rusiei și Moldovei”.

În declarație se mai arată și că părțile au discutat despre Transnistria:

„Părțile au discutat despre starea actuală și perspectivele procesului de negocieri cu privire la reglementarea transnistreană”.

***

Amintim că Asociația Promo-LEX a lansat un apel către Delegația Republicii Moldova, în frunte cu vicepremierul pentru Reintegrare Vladislav Kulminski, care efectuează o vizită oficială în Rusia. Experții solicită ca, în cadrul întrevederii cu autoritățile ruse, să fie abordat subiectul cu privire la problemele respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Promo-LEX menționează problema aplicării tratamentelor inumane și degradante, aplicarea abuzivă a reținerilor și aresturilor în regiune și cere Rusiei să se implice pentru eliberarea mai multor deținuți politici.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: