poliția.md

VIDEO Administratorul unui hotel și o tânără de 21 de ani, suspectați de trafic de copii în scop de exploatare sexuală

Administratorul unui hotel din Chișinău, de 40 de ani, și o femeie de 21 de ani din Rîșcani, sunt cercetați penal, fiind suspectați de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială. Potrivit unui comunicat publicat pe 4 iunie de poliție, aceștia au profitat de o adolescentă de 17 ani.

Potrivit oamenilor legii, la finele anului 2019, femeia din Râșcani a racolat, prin intermediul rețelelor de socializare, o minoră de 17 ani, originară dintr-o localitate din sudul țării.

Femeia a convins minora să vină în Chișinău și i-a propus să locuiască cu ea în apartament, fără nici o obligație, având scopul de a o determina să presteze servicii sexuale contra plată clienților identificați prin intermediul site-urilor de anunțuri.

Pentru un act sexual, organizatoarea speluncii primea de la clienți de la 500 la 800 de lei, minora deservind de la 3 la 7 clienți zilnic.

La data de 4 martie curent, traficanta a fost reținută de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI, ulterior fiind plasată sub control judiciar. În urma cooperării cu autoritățile de aplicare a legii a fost stabilit și un complice al acesteia. Este vorba despre administratorul unui hotel din Chișinău, anterior condamnat. Acesta le aproviziona cu droguri, iar în schimbul acestora el și prietenii săi beneficiau de servicii sexuale oferite de minoră.

În urma percheziției efectuate în hotelul în care locuiește bărbatul au fost depistate și ridicate: un pistol cu gaz, fără permis; un cartuș de vânătoare, inscripții de ciornă care reflectă activitatea economică practicată în perioada pandemiei, 1150 EURO, 500 dolari SUA, 500 de lire sterline și 15 300 lei MD nereflectați în evidența contabilă, telefonul mobil și notebook-ul suspectului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza articolului din Codul Penal al Republicii Moldova „Trafic de copii”.

Persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: