VIDEO Ala Nemerenco a explicat de ce în Moldova nu este disponibil vaccinul Sputnik V
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ala Nemerenco a explicat de ce în Moldova nu este disponibil vaccinul Sputnik V

Deocamdată nu este clar când în Republica Moldova ar putea fi disponibil vaccinul rusesc împotriva coronavirusului – Sputnik V. În cadrul unei conferințe de presă din 12 ianuarie, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că au fost inițiate două proceduri de achiziții a preparatului, însă ambele au eșuat.

Centrul de achiziții publice în sănătate a efectuat două proceduri de achiziții cu referire la Sputnik. Prima a eșuat din cauza că producătorul rus nu a depus tot pachetul de documente și licitația nu a putut fi finalizată cu succes. În a doua procedură de achiziții, după ce s-a negociat cu dumnealor, au prezentat întregul pachet de documente, dar termenul de valabilitate al vaccinului nu a corespuns caietului de sarcini și a fost unul mult prea mic și riscant. Nu a putut fi considerată o procedură de succces și grupul de lucru nu a aprobat această achiziție”, a explicat ministrul Sănătății.

Ala Nemerenco a adăugat că, în prezent, autoritățile caută alte căi de achiziționare a vaccinului produs în Rusia.

Nu am abandonat ideea și suntem în căutarea unei noi soluții. Dacă ne reușește, veți afla foarte curând”, a adăugat ministrul Sănătății.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: