(VIDEO) Alexei Buzu își intră în drepturile de ministru. A depus jurământul de investire
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Alexei Buzu își intră în drepturile de ministru. A depus jurământul de investire

Alexei Buzu a depus jurământul în calitate de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Ceremonia de depunere a jurământului de investire a avut loc pe 10 ianuarie, în prezența președintei țării Maia Sandu și a premierului Natalia Gavrilița.

Președinta țării Maia Sandu i-a mulțumit ex-ministrului Marcel Spătari pentru eforturile depuse.

„Domnule Buzu aveți de continuat o agendă foarte ambițioasă pe care și-a propus-o Ministerul. Noi contăm pe munca și profesionalismul dumnevoastră. Prioritățile sunt clare: asigurarea continuității agendei de reforme. Avem nevoie de un sistem mai eficient de asistență socială și asta înseamnă în primul rând un sistem potrivit de evidență și urmărire a plăților sociale”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că ex-ministrul Muncii Marcel Spatari a publicat pe 8 ianuarie un text în care enumeră 10 lucruri pe care le-a învățat în actuala funcție. La final, demnitarul a menționat că este „încrezător și optimist”.

Pe 9 ianuarie Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari a demisionat. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unor declarații în fața jurnaliștilor.

Marcel Spatari a declarat că urmează să plece la București. De acolo, potrivit lui Spatari, va continua să ofere consiliere echipei de la Minister. Va fi implicat și pe platforma parlamentară de la Chișinău, a adăugat el.

Natalia Gavriliță a anunțat că fotoliul de ministru al Muncii și Protecției Sociale va fi ocupat de Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, organizația care promovează egalitatea de gen și incluziunea în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: