VIDEO Ambasadorul SUA calmează spiritele în Moldova: Misiunea diplomatică este aici, Moldova nu e în pericol
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ambasadorul SUA calmează spiritele în Moldova: Misiunea diplomatică este aici, Moldova nu e în pericol

Ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent D. Logsdon a oferit primul său interviu televizat presei din Republica Moldova. În cadrul ediției din 29 aprilie a emisiunii „Vinerea cu Anatolie Golea” („Пятница с Анатолием Голя”) de la RTR Moldova, diplomatul american a declarat că nu sunt indicii care ar arăta că Moldova este în pericol. Declarația a fost făcută în contextul războiului din țara vecină.

Potrivit ambasadorului, pe durata acestei perioade complicate, nu s-a întâmplat nimic care ar putea indica că Moldova este în pericol, iar țara este ținta acțiunilor militare.

Logsdon a menționat că ambasada colaborează cu Guvernul Moldovei și face schimb de informații pe tema securității.

„Noi, misiunea diplomatică, suntem aici. Desigur, în fiecare zi este necesar să fie evaluată siguranța cetățenilor SUA și a echipei noastre și noi împărțim această informație cu colegii și partenerii noștri din guvern. Pe durata acestei perioade dificile nu a existat nimic care să indice că Moldova este în pericol sau este ținta acțiunilor militare”, a argumentat oficialul american.

***

Pe 27 aprilie, ambasada SUA în R. Moldova a actualizat riscul de securitate în privința călătoriilor în stânga Nistrului și le-a recomandat cetățenilor americani să părăsească imediat această regiune. Motivul invocat este exploziile care s-au produs pe 25 și 26 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: