VIDEO Ambuteiaje în fața Aeroportului Chișinău: „Măsurile de demonopolizare au dus la un haos total”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ambuteiaje în fața Aeroportului Chișinău: „Măsurile de demonopolizare au dus la un haos total”

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău declară că la solicitarea autorităților „compania Avia Invest a „demonopolizat” așa zis serviciul de taxi la aeroport, dar cu regret măsurile luate au dus la un haos total”. Astfel, aceștia solicită autorităților să ia măsuri pentru a preveni haosul creat. 

„La solicitarea autorităților, compania Avia Invest a „demonopolizat” așa zis serviciul de taxi la aeroport, dar cu regret, măsurile luate au dus la un haos total. Sugerăm pasagerilor să fie foarte vigilenți atunci când aleg serviciul de taxi la aeroport”, se arată în mesajul reprezentanților Aeroportului.

Cei din urmă își exprimă speranța că instituțiile competente vor lua „măsurile necesare pentru a preveni situațiile neplăcute și haosul creat în fața terminalului aeroportului”.

Amintim că doar o singură companie de taxi avea permisiune de a staționa în fața aeroportului. Contractul cu această companie nu a fost prelungit. În ianuarie 2023, fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu anunța că gata cu monopolul. Astfel toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ex-vicepremierul menționa că operatorii de taxi vor avea o parcare amenajată, unde vor sta în rând și vor aștepta să preia pasagerii. Spînu mai preciza că la terminalul de ieșire din aeroport vor fi amplasate indicatoare care vor ghida pasagerii către taximetriști. Principiul de funcționare va fi primul venit primul servit. Astfel, va fi evitat ambuteiajul din fața aeroportului, iar taximetriștii nu vor mai sta la ieșire să preia pasagerii.

La fel, ex-ministrul anunța că, în acest sens, Aeroportul Internațional Chișinău a emis un regulament care explică detaliat cum va decurge toată procedura.

Ulterior, compania aeriană Avia Invest a dezmințit declarațiile lui Spînu despre monopol. Reprezentanții companiei au declarat că afirmațiile sunt un „fals”. „Toți pasagerii au fost și sunt în drept să aleagă și să folosească orice serviciu de taxi disponibil în țară”, preciza compania.

Referitor la noul regulament privind prestarea serviciilor de taxi în perimetrul Aeroportului, varianta finală a acestuia urmează să fie implementată în decurs de 2 săptămâni, după dezbaterile cu ANTA și transportatorii autorizați.

„Regulamentul are ca scop evitarea blocării drumului de acces din fața terminalului, precum și fluidizarea traficului rutier în zona terminalului, în scopul asigurării confortului și securitații pasagerilor și vizitatorilor Aeroportului Chișinău”, a precizat compania pe 31 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: