Spînu, acuzat de minciună de către Avia Invest: „Afirmațiile despre monopolul existent la aeroport privind serviciile de taxi sunt un fals”
Full Article 2 minutes read

Spînu, acuzat de minciună de către Avia Invest: „Afirmațiile despre monopolul existent la aeroport privind serviciile de taxi sunt un fals”

Compania aeriană Avia Invest dezminte declarațiile vicepremierului Andrei Spînu despre monopolul privind serviciile de taxi de la Aeroportul Internațional Chișinău. Reprezentanții companiei au declarat, pe 31 ianuarie, că afirmațiile sunt un „fals”.

„Afirmațiile despre monopolul existent la aeroport privind serviciile de taxi sunt un fals. Toți pasagerii au fost și sunt în drept să aleagă și să folosească orice serviciu de taxi disponibil în țară”, comunică compania.

Referitor la noul regulament privind prestarea serviciilor de taxi în perimetrul Aeroportului, varianta finală a acestuia urmează să fie implementată în decurs de 2 săptămâni, după dezbaterile cu ANTA și transportatorii autorizați.

„Regulamentul are ca scop evitarea blocării drumului de acces din fața terminalului, precum și fluidizarea traficului rutier în zona terminalului, în scopul asigurării confortului și securitații pasagerilor și vizitatorilor Aeroportului Chișinău”, a precizat compania.

Amintim că, pe 30 ianuarie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a anunțat că toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit vicepremierului, operatorii de taxi vor avea o parcare amenajată, unde vor sta în rând și vor aștepta să preia pasagerii.

La terminalul de ieșire din aeroport vor fi amplasate indicatoare care vor ghida pasagerii către taximetriști. Principiul de funcționare va fi primul venit primul servit. Astfel, va fi evitat ambuteiajul din fața aeroportului, iar taximetriștii nu vor mai sta la ieșire să preia pasagerii.

Potrivit ministrului, în acest sens, Aeroportul Internațional Chișinău a emis un regulament care explică detaliat cum va decurge toată procedura.

În această săptămână va fi organizată o ședință cu reprezentanții companiilor de taxi unde va fi prezentat noul regulament.

Amintim că până acum doar o singură companie de taxi avea permisiune de a staționa în fața aeroportului. Contractul cu această companie nu a fost prelungit.

Amintim că, pe 23 ianuarie, Plenul Consiliului Concurenței informa că a inițiat o investigație referitor la semnele de abuz de poziție dominantă de către întreprinderea care gestionează aplicațiile digitale Yandex Go și Yandex Pro, utilizate la prestarea și folosirea serviciilor de taxi.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: