(video) Antreprenorul Grigore Caraman: „Trebuie să faci investiții, dacă vrei un viitor!”
Full Article 3 minutes read

(video) Antreprenorul Grigore Caraman: „Trebuie să faci investiții, dacă vrei un viitor!”

Continuăm campania „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!” și vă facem cunoștință cu Grigore Caraman, clientul FinComBank și noul erou al campaniei, care deține o fermă de ovine și caprine în satul Brăviceni, raionul Orhei.

La momentul actual, ferma numără peste 200 de animale și anume în jur de 130 de oi și 70 de capre. Anterior, acesta mai deținea și vaci mulgătoare, dar cu timpul s-a rezumat la ovine și caprine. Vă invităm să urmăriți reportajul realizat de Agro TV, pentru a afla ce presupune activitatea în domeniul zootehniei în Moldova.

Când și-a început activitatea în domeniul antreprenoriatului, zootehnia era considerată un domeniu profitabil, iar, acum, după atâția ani, fermierul se ciocnește tot mai des cu problema insuficienței forței de muncă. De aceea, investește activ în tehnologii moderne care ușurează substanțial activitatea în domeniul agricol și care, în același timp, îl ajută să-și dezvolte afacerea. Acum, Gospodăria Țărănească deține o lăptărie, frigidere cu două camere pentru păstrarea brânzei și utilaj de muls care permite mulgerea concomitentă a 32 de oi.

Grigore Caraman vrea să devină un fermier european care va utiliza activ utilajul modern, pentru a mai exclude treptat din munca manuală. Pentru aceasta are un plan bine pus la punct, iar cu ajutorul băncii planifică în viitorul apropiat să-și ia un tractor nou, utilaj pentru hrănirea mecanizată a animalelor și să-și construiască un depozit modern. După cum ne povestește fermierul: „Azi trebuie să investești, pentru ca mâine să ai rezultate”.

Planurile antreprenorului nu se opresc aici. „Urmează să facem un proiect cu Polonia și Institutul de Știință a Moldovei, ne dorim să aducem la omologare o rasă nouă din Polonia”, ne-a relatat fermierul foarte entuziasmat.

Afacerea în zootehnie i-a oferit lui Grigore Caraman multe motive îmbucurătoare, iar, acum, se mândrește că a reușit să crească trei copii datorită afacerii. „Aceasta este cea mai mare mândrie”, subliniază antreprenorul.

Domnul Caraman crește miei și vinde carnea acestora, de asemenea, vinde și produsele lactate. Face brânză pe care ulterior o comercializează și după cum ne povestește agricultorul cu ea poți găti niște plăcinte foarte gustoase.

Vă invităm cu drag și pe voi în satul Brăviceni, raionul Orhei, pentru a vă umple masa cu carne proaspătă, produse lactate și brânză numai bună pentru plăcinte!

Vă invităm să urmăriți campania „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri” şi poveștile de succes ale antreprenorilor pe pagina #FinComBusiness!

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: