VIDEO Atac armat la Praga: 11 persoane au fost ucise, iar altele 30 – rănite. Mesajul transmis de Maia Sandu
Full Article 3 minutes read

VIDEO Atac armat la Praga: 11 persoane au fost ucise, iar altele 30 – rănite. Mesajul transmis de Maia Sandu

Un atac armat a avut loc, pe 21 decembrie, la Universitatea Carolină din Praga. În urma atacului, au fost ucise 11 persoane și cel puțin 30 – rănite. Bărbatul care a asaltat instituția a fost eliminat de forțele de ordine. 

Atacul a avut loc în după amiaza zilei, în incinta Facultății de Arte a Universității Carolină. Instituția de învățământ este amplasată în Piața Jan Palach din centrul orașului Praga, o zonă extrem de frecventată de turiști.

Potrivit presei cehe, atacatorul ar fi mers pe holurile universității, apoi a ieșit la un balcon și a început să tragă în plin în mulțime. Acesta ar fi avut asupra lui o armă de asalt cu lunetă.

În timpul atacului, unii studenți s-au baricadat în sălile de clasă. Un student al instituției de învățământ a publicat o imagine pe platforma X în care se observă că ușa uneia dintre sălile de clasă este blocată din interior cu bănci și scaune.

Iar o altă fotografie făcută de BNO News la fața locului, arată 7 studenți care s-au ascuns pe o margine din exteriorul clădirii, care se afla la mare înălțime de sol.

Piața în care a avut loc atacul a fost închisă și încercuită de mașini de poliție. Iar în interiorul facultății au intervenit mascați.

VIDEO Atac armat la Praga: 11 persoane au fost ucise, iar altele 30 - rănite. Mesajul transmis de Maia Sandu

Profimedia

În urma atacului, 11 persoane au fost omorâte, iar cel puțin 30 au fost rănite.

Oamenii legii de la Praga au anunțat că au eliminat atacatorul. Aceștia au mai spus că atacatorul a acționat pe cont propriu și că, deocamdată, nu cunosc care i-au fost motivele.

În contextul masacrului, conducerea Cehiei a transmis mesaje de condoleanță familiilor și apropiaților victimelor. Mesaje de solidaritate și condoleanțe au venit și din partea liderilor internaționali, inclusiv de la președinta Moldovei Maia Sandu.

Profund întristată de vestea tragică a împușcăturilor de astăzi din centrul orașului Praga. Inima mea este alături de familiile victimelor și de toți cei afectați de acest act de violență. Moldova este solidară cu poporul ceh”, a scris președinta pe X.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: