Meduza.io

VIDEO Atac cibernetic asupra unui post de radio din Rusia. A fost dat pe post imnul Ucrainei

Un atac cibernetic s-a produs asupra postului de radio „Kommersant FM”, anunță presa din Rusia pe 8 iunie. Potrivit portalului Meduza.io, acesta a afectat doar transmisiunea de pe site-ul Kommersant. Ascultătorii au putut auzi în emisie directă imnul Ucrainei și melodii patriotice ucrainene.

Astfel, după atacul hackerilor, în emisie directă a răsunat imnul Ucrainei, iar apoi melodia anti-război a trupei rusești „Nogu svelo” – „Nu avem nevoie de război („Нам не нужна война”). Potrivit unor informații neconfirmate deocamdată oficial, pentru această melodie,  Max Pokrovski ar fi investigat pentru „discreditarea armatei ruse”.

„Transmisiunea pe internet va fi restabilită în curând”, a anunțat postul de radio. Potrivit primelor informații, transmisiunea pe YouTube și cea de pe frecvența 93,6 FM nu a fost afectată.

https://twitter.com/kovanova/status/1534486809903878144?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1534486809903878144%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=

https://twitter.com/barabanch/status/1534488175724331008?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1534488175724331008%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=

Amintim că, după invazia Ucrainei de către Federația Rusă, atacurile cibernetice au devenit un instrument de luptă. Cel mai cunoscut este grupul de hackeri Anonymous. Aceștia au spart site-ul Ministerului rus al Apărării, Roskomnadzorului, Kremlinului și altor instituții de stat rusești.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Temu, sub lupa Comisiei Europene: platforma riscă amendă pentru vânzarea de produse ilegale

Comisia Europeană a stabilit, preliminar, că platforma chineză de comerț online Temu permite vânzarea de produse ilegale în UE. Dacă aceste concluzii vor fi confirmate, compania riscă o amendă de până la 6% din veniturile sale anuale globale.

Platforma Temu este acuzată că nu a evaluat în mod corespunzător riscurile de vânzare a produselor ilegale pe piața sa. Astfel, CE a constatat, în urma unei analize preliminare, că Temu ar fi încălcat Legea privind serviciile digitale (DSA). Potrivit instituției, există dovezi că „platforma prezintă un risc major pentru consumatorii din UE, care s-ar putea confrunta cu produse ilegale”.

„Mai precis, analiza unui exercițiu de client misterios efectuată de Comisie a constatat că este foarte probabil ca consumatorii care cumpără de pe Temu să găsească produse neconforme printre oferte, cum ar fi jucăriile pentru copii și produsele electronice de mici dimensiuni”, se arată în comunicat.

Dacă aceste concluzii preliminare vor fi confirmate, Comisia va decide că Temu încalcă articolul 34 din Legea privind serviciile digitale, ceea ce ar atrage o amendă de până la 6% din cifra de afaceri globală anuală, precum și obligația de a elimina încălcările constatate.

Menționăm că procedura împotriva Temu pentru vânzarea de produse ilegale în UE a fost inițiată încă din noiembrie 2024.

Plângerea sublinia că platforma nu dispune de sisteme suficient de sigure pentru a împiedica reapariția vânzătorilor necinstiți. De asemenea, Comisia și-a exprimat îngrijorarea față de tacticile agresive de vânzare ale Temu, cu un „design care creează dependență”, inclusiv prin „recompense de tip joc”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: