(VIDEO) Boris Johnson susține că a fost amenințat de Vladimir Putin la telefon: „Nu vreau să te rănesc, dar cu o rachetă mi-ar lua doar un minut”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Boris Johnson susține că a fost amenințat de Vladimir Putin la telefon: „Nu vreau să te rănesc, dar cu o rachetă mi-ar lua doar un minut”

Fostul premier britanic Boris Johnson a dezvăluit, într-un documentar realizat de BBC, că a avut o conversație cu Vladimir Putin, cu puțin timp înainte de a începe războiul din Ucraina. Potrivit lui Johnson, președintele rus a amenințat că va ataca țara vecină cu rachete dacă aceasta va adera la NATO. 

Ex-premierul a povestit că, în februarie 2022, înainte de invazia Ucrainei, a avut a discuție îndelungată cu Vladimir Putin. Acesta la avertizat despre consecințele dezastruoase pe care un conflict armat le-ar aduce.

Boris Johnson i-ar fi dat asigurări lui Putin că Ucraina nu va adera la NATO „prea curând”, însă acesta a început să lanseze amenințări.

„La un moment dat, m-a amenințat și mi-a spus: „Boris, nu vreau să te rănesc, dar cu o rachetă nu mi-ar lua decât un minut”, sau ceva de genul acesta”, a spus Johnson, citându-l pe Putin.

Potrivit oficialului britanic, încercările de ai explica lui Vladimir Putin că orice invazie ar însemna „mai mult NATO, nu mai puțin NATO” în apropierea granițelor Rusiei nu au avut niciun efect.

„Cred că, judecând după tonul său foarte calm (al lui Putin – n.r.), după detașarea pe care o avea, el doar se juca cu încercările mele de a-l determina să negocieze”, a adăugat ex-premierul.

Amintim că pe 24 februarie 2023 se va împlini un an de când Vladimir Putin a început invazia în Ucraina.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: