VIDEO Bursuc, pe cale de dispariție în Moldova, vânat la Strășeni. Ce pedeapsă riscă braconierul
Full Article 1 minutes read

VIDEO Bursuc, pe cale de dispariție în Moldova, vânat la Strășeni. Ce pedeapsă riscă braconierul

Un bărbat este cercetat penal după ce ar fi vânat un bursuc. Oamenii legii menționează că vânarea mamiferului este interzisă prin lege, fiind o specie pe cale de dispariție în Republica Moldova.

Suspectul ar fi instalat lanțuri în preajma vizuinelor din ocolul silvic Căpriana din Strășeni și ar fi vânat bursucul care, conform legii regnului animal, este inclus în Cartea Roșie Internațională.

Prejudiciul cauzat se ridică la 10 800 de lei.

Ca urmare a percheziției la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat și ridicat 11 borcane cu grăsime de bursuc, a câte 100 de grame fiecare, pregătite pentru vânzare. Un borcan se vindea cu aproximativ 1000 de lei.

Bărbatul este cercetat penal, în libertate, pentru vânat ilegal.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: