VIDEO Bursuc, pe cale de dispariție în Moldova, vânat la Strășeni. Ce pedeapsă riscă braconierul
Full Article 1 minutes read

VIDEO Bursuc, pe cale de dispariție în Moldova, vânat la Strășeni. Ce pedeapsă riscă braconierul

Un bărbat este cercetat penal după ce ar fi vânat un bursuc. Oamenii legii menționează că vânarea mamiferului este interzisă prin lege, fiind o specie pe cale de dispariție în Republica Moldova.

Suspectul ar fi instalat lanțuri în preajma vizuinelor din ocolul silvic Căpriana din Strășeni și ar fi vânat bursucul care, conform legii regnului animal, este inclus în Cartea Roșie Internațională.

Prejudiciul cauzat se ridică la 10 800 de lei.

Ca urmare a percheziției la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat și ridicat 11 borcane cu grăsime de bursuc, a câte 100 de grame fiecare, pregătite pentru vânzare. Un borcan se vindea cu aproximativ 1000 de lei.

Bărbatul este cercetat penal, în libertate, pentru vânat ilegal.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: