VIDEO Casele miliardarului rus Oleg Deripaska și a fiicei lui Vladimir Putin au fost ocupate de activiști
Full Article 2 minutes read

VIDEO Casele miliardarului rus Oleg Deripaska și a fiicei lui Vladimir Putin au fost ocupate de activiști

Un grup de tineri protestează într-un mod inedit la Londra. Aceștia se află de peste 3 ore la balconul unei case, considerată că ar aparține miliardarului rus, președinte al consiliului de supervizori al companiei „Bazovîi element”, președinte al En+ Group și al companiei RUSAL, cea mai mare companie din lume din industria aluminiului, Oleg Deripaska. Aceștia cer ca locuința să fie utilizată pentru cazarea refugiaților din Ucraina. Un caz similar a avut loc în Franța, cu o vilă care ar aparține fiicei lui Putin.

Potrivit BBC, un grup de protestatari a ocupat balconul locuinței care este considerată a fi în proprietatea oligarhului rus Oleg Deripaska. De peste trei ore, aceștia refuză să coboare, în pofida poliției și a salvatorilor. Mai mult, demonstranții au cerut să le fie adusă pizza. Jurnaliștii britanici scriu că, periodic, deasupra clădirii survolează un elicopter. În clădire se află polițiști.

„Polițiștii nu pot să ne facă nimic, pentru că stăm la margine și ne este pusă în pericol siguranța”, a declarat la telefon unul dintre protestatari.

Grupul cere ca vila de lux, estimată la peste 30 mln de dolari, să fie utilizată pentru găzduirea refugiaților ucraineni.

VIDEO Casele miliardarului rus Oleg Deripaska și a fiicei lui Vladimir Putin au fost ocupate de activiști

Reuters

În ajun, în orașul Biarritz din sudul Franței, activistul  Pierre Afner a pătruns într-o vilă care ar aparține fiicei lui Putin, Katerina Tihonova și fostului ei soț, scrie Radio Svoboda.

Activistul a solicitat ca vila să servească drept adăpost pentru refugiații care au avut de suferit din cauza regimului lui Putin, în special cei ucraineni, potrivit The Insider. Acesta a fost reținut de poliție, potrivit publicației Nice-Matin.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: