VIDEO Concert pe timp de război. Citate din Biblie, geacă de €13 mii și ce nu s-a dat la TV
Full Article 3 minutes read

VIDEO Concert pe timp de război. Citate din Biblie, geacă de €13 mii și ce nu s-a dat la TV

Pe stadionul Lujniki din Moscova s-a desfășurat un concert consacrat aniversării a 8 ani de la anexarea Crimeei și Sevastopolului de către Federația Rusă. Potrivit Ministerului rus de Interne, la eveniment au participat 203 000 oameni – 95 000 pe stadion și 100 000 în apropierea acestuia. Totuși, unele canale de Telegram rusești scriu că o parte dintre participanți ar fi fost obligați să vină, iar la scurt timp după ce și-au marcat prezența, aceștia au plecat.

Concertul a început la ora 15:00. În fața intrărilor s-a adunat un număr mare de oameni. Agenții de pază au verificat gențile participanților. Nu toți doritorii au reușit să intre, unii au rămas să urmărească concertul pe ecranele montate în afara complexului sportiv. O parte dintre cei veniți au plecat după ce și-au marcat prezența.

La eveniment a venit și președintele rus Vladimir Putin, precum și primarul Moscovei Serghei Sobianin. În timpul discursului lui Putin, transmisiunea în direct de la Rossia-24 a suferit probleme tehnice, finalul adresării a fost acoperit cu evoluția interpretului rus Oleg Gazmanov.

Concertul s-a desfășurat cu lozincile „Pentru pace fără nazism! Pentru Rusia! Pentru președinte”.

S-a întâmplat așa că începutul operațiunii a coincis, absolut întâmplător, cu ziua de naștere a unuia dintre șefii noștri militari, aliniat sfinților, Fedor Ușakov, care pe durata întregii sale cariere militare nu a pierdut nicio bătălie. El a spus o dată că toate problemele vor duce la gloria Rusiei. Așa a fost atunci, așa este acum și așa va fi mereu!”, a spus Putin de pe scenă.

Liderul de la Kremlin s-a referit și la războiul din Ucraina și a citat din Biblie: „ Nu există iubire mai mare decât atunci când îți dai sufletul pentru prieteni. Și vedem cum acționează eroic și luptă băieții noștri în această operațiune. Sunt cuvinte din Cartea sfântă, prețioase pentru cei care împărtășesc această religie”.

Potrivit internauților ruși, Putin a purtat la concert o geacă din noua colecție brandului de lux Loro Piana, care costă cica 13 000 euro.

După discursul lui Putin, oamenii au început să plece în număr mare, susține corespondentul Novaya Gazeta. După acesta, pe scenă au urcat șefa RT Margarita Simonian, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zaharova și directorul TNT Tina Kandelaki. După ele, pe scenă a evoluat rapperul Timati.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: