VIDEO Confuzie la secția unde a votat și Maia Sandu. Unii alegători nu s-au găsit în listele electorale
Full Article 2 minutes read

VIDEO Confuzie la secția unde a votat și Maia Sandu. Unii alegători nu s-au găsit în listele electorale

Confuzie la o secție de votare din Chișinău, acolo unde și-a exprimat votul președinta Maia Sandu. Unii alegători nu s-au putut găsi în listele electorale. 

Mai mulți alegători nu și-au putut găsi numele în listele electorale din incinta Liceului Teoretic „Petru Rareș”, unde a votat și președinta Maia Sandu.

Pe site-ul CEC-ului pe care l-am accesat mi s-a indicat „Școala profesională nr.6”. M-am dus acolo, dar am fost trimisă la o altă școală. Când am ajuns la școală, aici – că sigur nu este adresa mea. Am senzația că nu voi putea vota astăzi”, a spus o femeie corespondentului NewsMaker.

Întrebată dacă va continua să caute secția în care urmează să voteze, femeia a menționat: „Unde? Nu știu unde. Să parcurg toate secțiile de votare este imposibil”.

Trebuie să parcurgeți în spatele școlii și acolo mai este încă o secție de votare”, au comunicat reprezentanții Comisiei Electorale Centrale femeii, după ce NewsMaker a solicitat explicații.

O altă femeie, care la fel nu s-a regăsit în listele electorale, a spus că nu a fost informată despre modificări.

În general nu am primit nicio informație. (…) Dacă am rămas la secția de votare veche sau dacă a fost mutată. Pe scurt, astfel stau lucrurile”, a comunicat femeia.

Nu am votat încă. Trebuie să merg la o altă locație”, a comunicat un bărbat.

Încă nu am votat, eu îmi caut secția de votare”, a spus o femeie.

 

Pe 5 noiembrie 2023 în Republica Moldova se desfășoară alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender. În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești). Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se închid la ora 21:00.

Alegerile locale generale din 5 noiembrie pot fi considerate deja valabile. Potrivit Codului Electoral, pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 25% dintre alegătorii incluși pe liste. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: