VIDEO Consilierii PAS sesizează Procuratura Generală: Tariful la apă și canalizare în Chișinău trebuie să fie corect
Full Article 2 minutes read

VIDEO Consilierii PAS sesizează Procuratura Generală: Tariful la apă și canalizare în Chișinău trebuie să fie corect

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a anunțat că va depune astăzi un denunț la Procuratura Generală cu privire la majorarea tarifului pentru apă și canalizare din capitală. Reprezentanții PAS susțin că decizia luată este ilegală și cer atragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate. 

Președintele fracțiunii PAS din CMC Roman Cojuhari a spus că Procuratura Generală trebuie să se expună cu privire la decizia luată pe 25 noiembrie.

„Noi considerăm această decizie una total ilegală, iar cei care au emis-o și votat-o au făcut niște încălcări grave. Trebuie să se expună instanțele competente – ce fel de acțiuni au întreprins și ce au făcut aceste persoane care au votat această decizie ilegală”, a comunicat reprezentantul PAS.

Cojuhari a adăugat că „tariful la apă și canalizare trebuie să fie unul corect și transparent”.

„Locuitorii municipiului Chișinău trebuie să cunoască pentru ce plătesc ei acest tarif, pentru ce cheltuieli plătesc. Acele cheltuieli care sunt incluse nu au acoperire și o explicație logică”, a menționat Cojuhari.

Consilierul municipal PAS Dumitru Ivanov a spus că prin denunțul ce urmează a fi depus se cere „atragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate care au încălcat legislația și au adoptat decizia prin care au dispus încasarea ilegală a tarifelor majorate”.

***

Amintim că pe 25 noiembrie, tariful la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare pentru locuitorii din capitală a fost majorat. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul municipal Chișinău.

Mai exact, tariful la apă pentru consumatorii casnici și non-casnici a fost majorat la 16,32 lei pentru un metru cub. Totodată, tariful pentru serviciile de canalizare pentru consumatorii casnici a fost majorat de la 2,04 lei la 6,62 lei, iar pentru cei non-casnici a fost redus de la 11,17 lei la 10,26 lei. Noile tarife sunt provizorii și se vor aplica până la emiterea avizului de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Proiectul de decizie a fost votat de 26 de consilieri, dintre care cei ai Partidului Socialiștilor, Partidului Unității Naționale, Partidului Comuniștilor, Partidului Social Democrat European, dar și câțiva consilieri neafiliați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: