VIDEO Cum ajungeau drogurile în Penitenciarul nr.13 din capitală. Oamenii legii au deconspirat schema
Full Article 3 minutes read

VIDEO Cum ajungeau drogurile în Penitenciarul nr.13 din capitală. Oamenii legii au deconspirat schema

O schemă „ingenioasă” de transportare a drogurilor în Penitenciarul nr.13 din capitală a fost deconspirată de oamenii legii. Inculpații care participau la procesele de judecată aduceau droguri prin introducerea acestora în rect. Astfel, polițiștii au identificat o persoană care, preventiv, plasa drogurile în WC-ul unei instanțe de judecată, iar inculpatul ridica pachetul pregătit. Ulterior, la penitenciar, fiind efectuat controlul corporal nu erau depistate obiectele interzise și, în acest fel, drogurile ajungeau la destinatarii finali.

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului național de investigații, în conlucrare cu polițiștii din Anenii Noi și procurorii PCCOCS, au demascat schema de transportare a drogurilor în Penitenciarul nr.13 din mun. Chișinău.

De menționat că, Penitenciarul nr.13 are și statut de izolator, unde se dețin sub arest preventiv învinuiții și inculpații. Astfel, zilnic mai multe persoane sunt escortate la organul de urmărire penală sau în instanțele de judecată pentru participarea la acțiuni de urmărire penală sau la procesul de judecată.

Potrivit oamenilor legii, deținuții cu influență în lumea infracțională și cu un statut superior celorlalți în cadrul Penitenciarului, i-au determinat pe unii dintre inculpați care participă la procesele de judecată, să aducă droguri prin introducerea acestora în rect.

Astfel, polițiștii au identificat o persoană care, preventiv plasa drogurile în WC-ul instanței de judecată din Anenii Noi, într-un loc sigur pentru a nu fi depistate de alte persoane. Inculpatul se ducea la WC, ridica pachetul pregătit și îl introducea în rect.

Ulterior, era transportat în penitenciar. Fiind efectuat controlul corporal, nu erau depistate obiecte interzise și, în acest fel, drogurile ajungeau la destinatarii finali.

În urma acțiunilor întreprinse, oamenii legii spun că la intrarea în WC-ul instanței de judecată din Anenii Noi a fost reținut un tânăr de 18 ani. Acesta este originar din Anenii Noi. Asupra lui a fost depistat un tub de seringă cu volumul de 20ml, plin cu marijuană. Audiat de polițiști, tânărul și-a recunoscut vinovăția.

La fel, a fost efectuată o percheziție la domiciliul persoanei care pregătea drogurile pentru transmitere și care era responsabil de racolarea persoanelor cu rol de curier pentru transportarea și plasarea drogurilor în incinta instanțelor de judecată. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 34 ani, domiciliat în Anenii Noi. Anterior, bărbatul a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni (furt, droguri). La domiciliul său, polițiștii au depistat și ridicat peste 2 kg de marijuană, obiecte utilizate la ambalarea drogurilor și destinate consumului acestora.

Totodată, oamenii legii au identificat trei deținuți din cadrul Penitenciarului nr.13, implicați în acest caz, cu roluri bine determinate și stabilite între ei. Aceștia sunt condamnați pentru mai multe infracțiuni, inclusiv cu privire la droguri.

Polițiștii spun că pe acest caz, unul dintre bănuiți a primit arest, iar altul este cercetat în libertate. Conform legislației, persoanele culpabile de „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: