VIDEO Deputați socialiști și comuniști, la Ambasada Rusiei din Chișinău în timpul ședinței Parlamentului. Grosu: „Slugile poporului”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Deputați socialiști și comuniști, la Ambasada Rusiei din Chișinău în timpul ședinței Parlamentului. Grosu: „Slugile poporului”

Reuniune la Ambasada Rusiei de la Chișinău, cu ocazia zilei naționale a Federației Ruse, marcată pe 12 iunie. Instituția a chemat la un eveniment mai mulți politicieni moldoveni. TV8 a surprins la poarta Ambasadei pe deputatul comunist Vladimir Voronin, deputatul care și-a anunțat recent plecarea de la socialiști Vasile Bolea, parlamentarii socialiști Vlad Batrîncea, Adrian Albu, Grigore Novac și ex-deputatul comunist Mark Tkaciuk.

Deputații, care trebuiau să fie prezenți la ședința Parlamentului, au refuzat să ofere comentarii jurnaliștilor, în schimb Tkaciuk a spus care e scopul evenimentului.

În contextul zilei naționale a Rusiei, colegii de la Ambasadă au decis să ne cheme. Asta nu schimbă poziția noastră în raport cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. (…) Ucraina trebuie să-și păstreze integritatea teritorială. Trupe străine pe teritoriul Ucrainei nu trebuie să fie. Suntem împotriva războiului. Ce va fi la eveniment nu știm”, a spus Tkaciuk.

Pentru NM, deputatul socialist Grogore Novac a spus că, la Ambasada Rusiei de la Chișinău, „da, a fost o recepție oficială cu ocazia zilei Rusiei”. Potrivit lui, la eveniment au participat inclusiv ambasadorii Kazahstanului și Azerbaidjanului. 

De menționat că la ședința Parlamentului din 9 iunie, Igor Grosu a oferit cuvântul deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Cheptonar Andrian nu înainte de a spune: „Vă rog atenție, profităm de ocazie să informăm unde se află slugile poporului – o parte din slugile de aici”.

Înțeleg că astăzi este ziua națională a federației teroriste ruse. Cu ocazia asta, un număr de deputați din Parlamentul Republicii Moldova, aflați în slugărnicia Kremlinului, au mers și au vizitat în timpul ședinței, în timp ce noi discutăm executarea bugetului, au mers la sărbătorirea zilei zilei Rusiei: Eduard Smirnov, Fiodor Gagauz, Bogdan Țîrdea, Grigore Novac, Adrian Albu, Ivanna Koksal, Alla Pilipeţcaia, Vlad Batrîncea, Vladimir Voronin, Nicolai Rusol, Valeriu Muduc”, a spus Cheptonar.

Înțeleg că acolo s-au întâlnit cu amicii lor Vadim Fotescu, Bolea, Alexandr Suhodolski, mai sunt și Mark Tkaciuk și alții. Cumva mie îmi pare extraordinar ca în timpul ședinței Parlamentului, deputați în Parlamentul Republicii Moldova să meargă la recepție la Ambasada statului agresor. Este foarte regretabil și consider că trebuie să condamnăm, dar cetățenii trebuie să cunoască acest lucru”, a adăugat deputatul PAS.

Da, asta ei pot. De asta ei sunt capabili”, a conchis Igor Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: