Parlamentul Republicii Moldova

(VIDEO) Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria eroilor războiului de pe Nistru. Grosu: „Datoria noastră este să păstrăm pacea”

Deputații i-au comemorat, în ședința plenară din 2 martie, pe eroii războiului de pe Nistru, păstrând un minut de reculegere pentru toți cei care și-au dat viața, apărând țara. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că războiul din 1992 a lăsat un bilanț negru în istoria țării noastre și a deschis o rană care nu se va cicatriza niciodată.

„Sute de polițiști, voluntari, oameni simpli din toată țara au răspuns apelului național și au mers la Nistru pentru a-și apăra patria. Din păcate, totul se întâmplă chiar în ziua în care Republica Moldova era acceptată ca membru ONU”, a precizat Președintele Parlamentului.

Șeful legislativului a transmis cuvinte de gratitudine și onoare tuturor celor care au participat la acele evenimente, inclusiv deputaților din actuala legislatură care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței a Republicii Moldova – Boris Marcoci, Valeriu Muduc, Boris Popa și Veaceslav Nigai, dar și celor 3 angajați ai Secretariatului Parlamentului – Iurie Moscalu, Pavel Botnaru și Victor Chihai.

Președintele Parlamentului a subliniat, în mesajul public transmis, că Republica Moldova a optat și va opta pentru PACE și nu va accepta niciodată repetarea tragediei din perioada anilor  1990 – 1992.

„Datoria noastră este să păstrăm cu orice preț pacea pentru care au luptat eroii noștri. În aceste vremuri tulburi, încă o dată ne convingem cât de puternică este dragostea de ţară și această dragoste dumneavoastră ați demonstrat-o acum 31 de ani, dar și în toți acești ani”, a spus Igor Grosu.

Astăzi, se împlinesc 31 de ani de la începutul războiului de pe Nistru și tot astăzi Republica Moldova marchează Ziua Memoriei și Recunoștinței.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol

SUA: Vaccinarea anti-COVID, aprobată pentru copiii mai mari de 6 luni, aflați în risc

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a acordat pe 10 iulie aprobarea completă pentru vaccinul anti-COVID-19 al companiei Moderna (Spikevax) destinat copiilor cu vârste între 6 luni și 11 ani care prezintă un risc crescut de a dezvolta boala. Anunțul a fost făcute de companie, transmite Reuters.

Vaccinul fusese anterior disponibil pentru populația pediatrică în baza unei autorizații de utilizare de urgență. Moderna estimează că va pune la dispoziție vaccinul actualizat pentru populația eligibilă din SUA în sezonul virozelor respiratorii 2025–2026.

Secretarul pentru sănătate, Robert F. Kennedy Jr., a declarat în luna mai că SUA a încetat să mai recomande vaccinarea anti-Covid de rutină pentru copiii sănătoși și femeile însărcinate sănătoase.

Cu toate acestea, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au precizat că vaccinurile rămân o opțiune pentru copiii sănătoși atunci când părinții și medicii consideră că este necesar. Agenția a recomandat vaccinurile anti-Covid actualizate pentru toate persoanele începând cu vârsta de șase luni, conform indicațiilor panelului său de experți externi.

Kennedy, care de zeci de ani a semănat îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor — contrar dovezilor și cercetărilor științifice — supervizează în prezent activitatea CDC.

Acesta a fost dat în judecată de mai multe organizații medicale de renume, care susțin că politicile actuale privind vaccinurile anti-Covid-19 reprezintă o amenințare iminentă la adresa sănătății publice.

Pe lângă directiva privind vaccinurile anti-COVID, Kennedy i-a concediat pe toți cei 17 membri ai Comitetului Consultativ pentru Practici de Imunizare al CDC — un panel independent de experți care oferă recomandări în materie de politici de vaccinare — și i-a înlocuit cu șapte noi membri, printre care se află mai mulți susținători ai mișcării antivaccinare.

Acțiunile companiei au crescut cu 2%, ajungând la 33,45 dolari în tranzacțiile premergătoare deschiderii pieței.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: