(VIDEO) „Eroi sunt cei care decid să se vaccineze”. Mesajul ambasadorilor UE în Moldova
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Eroi sunt cei care decid să se vaccineze”. Mesajul ambasadorilor UE în Moldova

Ambasadorii Uniunii Europene și ale statelor membre rezidente au lansat un apel către cetățenii Republicii Moldova. Aceștia îndeamnă populația să aibă grijă de sănătate și să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Eroi sunt cei care decid să se vaccineze și să aibă grijă de cei dragi. Pandemia nu a luat sfârșit, dar această luptă poate fi câștigată: să o facem împreună”, este mesajul lansat de reprezentanții statelor europene în Republica Moldova. Delegația UE la Chișinău a publicat o înregistrare video prin intermediul căreia diplomații europeni au îndemnat europenii să se imunizeze împotriva COVID-19..

„Echipa Europa s-a născut din condițiile extraordinare generate de anul 2020 de pandemia COVID-19. Noi, în calitate de Echipa Europa, vom continua eforturile pentru a ne asigura că toți cei care doresc să se vaccineze o pot face. Pandemia nu s-a terminat, trebuie să rămânem vigilenți și îndemn pe toată lumea să se vaccineze. Rămânem împreună mai puternici”, a menționat șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

„Este răspunsul unic al Europei la nevoile enorme ale partenerilor noștri într-o perioadă dificilă. Există un proverb: „când sunt multe mâini, lucrul e mai cu spor” sau „unde-s doi, puterea crește”. Acesta este principiul în conformitate cu care funcționează Echipa Europa”, a explicat Suzanne O`Connell, consulul onorific al Irlandei.

„Echipa Europa a combinat resursele colective ale UE, ale statelor membre și ale instituțiilor financiare precum Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a ne reconstrui viața și a o face și mai bună”, a spus Alberto Carlei, șeful reprezentanței BEI în Moldova.

„Medicii și asistentele medicale și-au lăsat casele și familiile și au venit în Republica Moldova pentru a-și ajuta colegii din secțiile de terapie intensivă. Pentru că știam că fiecare viață salvată este cel mai mare succes în combaterea pandemiei. La rândul ei, Republica Moldova a făcut același lucru, am descoperit că muncim mai bine împreună”, a menționat și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: