VIDEO Explozie la o fabrică de armament din Iran. Reacția Ministerului iranian al Apărării 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Explozie la o fabrică de armament din Iran. Reacția Ministerului iranian al Apărării 

În orașul iranian Isafhan a avut loc o explozie la una dintre fabricile Ministerului Apărării al țării. Departamentul militar al Iranului a anunțat despre „un atac nereușit” al dronelor asupra uneia dintre unitățile sale de producție. 

Iran International scrie că în noaptea de 29 ianuarie au avut loc mai mult explozii și un incendiu la o fabrică care produce muniții. Publicația a distribuit și imagini de la fața locului.

Potrivit unei declarații a Ministerului iranian al Apărării, scrie Meduza, mini-dronele au atacat unul dintre centrele departamentului. O dronă a fost doborâtă, alte două „au căzut în capcane și au explodat”.

În urma atacului, nimeni nu a avut de suferit. A fost avariat acoperișul unui atelier, potrivit autorităților iraniene. În declarația autorităților nu se menționează pe cine consideră Iranul vinovat de atac.

Iran International mai scrie despre explozii și incendii din orașele Karaj, Tabriz, Dezful și Hamadan. În plus, un incendiu a izbucnit la o fabrică de procesare a uleiului de motor din orașul Shahid-Salimi din provincia Azerbaidjan de Est. Dacă toate incidentele au vreo legătură, nu se comunică. 

Meduza menționează că potrivit Institutului britanic de Cercetare pentru Apărare, în apropiere de orașul Isafhan se află întreprinderea iraniană Shahed Aviation Industries, asociată cu producția de drone kamikaze Shahed 131/136. Rusia folosește astfel de drone în Ucraina, precizează sursa. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: