VIDEO Focuri de armă la Bruxelles: două persoane au fost ucise și una rănită. Suspectul atacului – căutat de poliție
Full Article 2 minutes read

VIDEO Focuri de armă la Bruxelles: două persoane au fost ucise și una rănită. Suspectul atacului – căutat de poliție

Cel puțin două persoane au fost ucise și una a fost rănită, la Bruxelles, de către o persoană care a început să tragă la întâmplare în oamenii de pe stradă în timp ce striga „Allahu Akbar”, scrie digi24.ro cu referire la presa din Belgia.

Suspectul atacului de la Bruxelles este în prezent căutat de poliție. Forțele de ordine nu au reușit să îl localizeze.

Cele două persoane decedate aveau naţionalitate suedeză, a anunţat poliţia care a precizat că o anchetă este în desfăşurare, a relatat agenţia de presă Belga.

Potrivit sursei, victimele purtau tricouri suedeze.

De precizat că luni seara la Bruxelles era programat meciul de fotbal Belgia-Suedia, în cadrul calificărilor pentru Euro 2024. Meciul a fost întrerupt, după prima repriză. Potrivit MatchTV, tragedia a avut loc înainte de începerea jocului. Meduza scrie că meciul nu a fost reluat după prima repriză, când s-a aflat că doi suporteri au murit. Meciul se va juca pe 17 octombrie.

Digi24 menționează, cu referire la poliția belgiană, că împuşcăturile au avut loc în jurul orei 19:15, în apropiere de Place Sainctelette dar circumstanţele exacte ale incidentului sunt încă neclare.

Imaginile surprinse de locuitorii din zonă arată cum un bărbat îmbrăcat într-o jachetă portocalie fluorescentă şi cu o cască albă soseşte pe un scuter, coboară de pe acesta şi trage mai multe focuri de armă în stradă cu o armă automată. Mai multe persoane fug într-o clădire de apartamente, dar bărbatul înarmat le urmăreşte şi redeschide focul în holul de la intrare. Martorii de la fața locului l-au auzit pe atacator strigând „Allah Akbar”.

Suspectul atacului de la Bruxelles a fugit pe un scuter. Într-un filmuleț pe care l-a postat pe internet, autorul împușcăturilor a afirmat că aparține Statului Islamic și s-a lăudat că a ucis răufăcători pentru a „răzbuna musulmanii și că trăim și murim pentru religia noastră”.

UPDATE: Bărbatul suspectat că ar fi autorul atacului a fost lichidat într-o cafenea, a anunțat presa din Belgia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: