VIDEO Fragment din noua ediție a emisiunii „Orel i Reshka” despre Moldova
Full Article 1 minutes read

VIDEO Fragment din noua ediție a emisiunii „Orel i Reshka” despre Moldova

Pe rețelele sociale a fost publicat un fragment din noua ediție a emisiunii „Orel i Reshka. Pământenii”  («Орел и Решка. Земляне») despre Moldova. Întreaga emisiune va putea fi urmărită pe 22 decembrie.

Pe Instagram a fost publicat un fragment din emisiune, în care moderatorii discută cu locuitorii Moldovei despre migrație. Mulți dintre ei povestesc că au fost nevoiți să își părăsească țara, însă visează să revină.

„Oamenii pleacă la muncă, însă sunt nevoiți să rămână acolo. Ulterior își doresc să revină, însă când o fac, realizează că aici nu s-a schimbat nimic”, i-a spus moderatorului unul dintre interlocutori.

Un alt moldovean a povestit că lucrează în afara țării de 20 de ani, cu scopul de a termina construcția unei case. De facto, însă, în locuință stă doar două săptămâni pe an. La întrebarea moderatorului la ce-i trebuie această casă, bărbatul a răspuns: „Pentru bătrânețe. Ca să am unde să-mi trăiesc ultimii ani de viață”.

 

 

***

Amintim că, în luna octombrie, moderatorii emisiunii au venit în Moldova, pentru a filma o nouă ediție despre țara noastră.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: