(VIDEO) Gavrilița explică motivele sesizării la CC privind Partidul „ȘOR”: Pentru a proteja pacea, vom aplica toate măsurile legale
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Gavrilița explică motivele sesizării la CC privind Partidul „ȘOR”: Pentru a proteja pacea, vom aplica toate măsurile legale

Premierul Natalia Gavrilița a înregistrat o adresare video către cetățenii Republicii Moldova. Șefa Executivului susține că există semne „tot mai clare de război hibrid”. Aceasta a vorbit și despre sesizarea la Curtea Constituțională, privind scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”.

„Securitatea statului, în aceste timpuri în mod special, ne preocupă cel mai mult. Vedem elemente tot mai clare de război hibrid. Gruparea pentru hoție și război continuă prin toate mijloacele destabilizarea situației din țară”, a menționat Gavrilița.

Șefa Guvernului a vorbit și despre sesizarea elaborată de ministrul Justiției cu privire la controlul constituționalității Partidului „ȘOR”.

„Azi, în Ședința de Guvern, în baza unor argumente juridice solide, am aprobat sesizarea către Curtea Constituțională privind declararea neconstituționalității Partidului Șor. Acest partid încalcă legea și acționează împotriva ordinii constituționale a țării. Iar noi, pentru a proteja pacea și stabilitatea și mai ales – securitatea cetățenilor noștri, vom aplica toate măsurile legale pentru a-i împiedica și pentru a-i aduce în fața legii”, a explicat prim-ministrul.

 

Amintim că miniștrii au aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței din 9 noiembrie, hotărârea privind expedierea la Curtea Constituțională a sesizării cu privire la controlul constituționalității Partidului „ȘOR”. Subiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, chiar în timp ce în afara sediului Executivului se protesta, manifestația fiind organizată de către simpatizanții formațiunii.

Cu puțin timp înainte de ședința guvernului, canalul de Telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu, au fost sparte, fiind publicate mesaje cu critici în adresa guvernării. Atât Președinția, cât și vicepremierul Andrei Spînu au declarat că nu au publicat astfel de mesaje. Vicepremierul a precizat că nu mai deține controlul asupra canalului său de Telegram.

În mesajul respectiv a fost indicat și un site, unde au fost publicate presupuse conversații private ale ministrului Justiției Sergiu Litvinenco. Acesta a declarat că este vorba despre un fals.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: