VIDEO Goleau cardurile moldovenilor prin intermediul aplicației Messenger. O grupare, dirijată din penitenciare, s-a ales cu 300 mii lei 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Goleau cardurile moldovenilor prin intermediul aplicației Messenger. O grupare, dirijată din penitenciare, s-a ales cu 300 mii lei 

Un grup de persoane din Moldova, prin intermediul aplicației „Messenger” de pe contul de Facebook a mai multor victime, obțineau în mod fraudulos numărul cardului bancar, inclusiv și codul CVV. Gruparea a deposedat de mijloace bănești 22 de persoane. Suma totală obținută de aceștia a ajuns la peste 300 mii lei.

Procuratura din Ungheni, în comun cu Inspectoratul de Poliție Ungheni și Inspectoratul Național de Investigații al IGP, precum și în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor, au destructurat activitatea grupării.

În perioada octombrie 2021 – până în luna iulie anul curent, gruparea prin intermediul aplicației „Messenger” a victimelor, prezentându-se cu nume și prenume fals, obțineau de la acestea în mod fraudulos, numărul cardului bancar, inclusiv și codul CVV, de pe care, ulterior, prin metoda retragerii numerarului, au deposedat 22 persoane fizice de mijloace bănești.

Peste 300 mii lei a obținut gruparea prin intermediul acțiunilor ilegale.

S-a stabilit că organizatorii infracțiunii se află în detenție în instituțiile penitenciare din Republica Moldova. Procuratura Generală menționează că fiecare membru al grupării avea rolul său în comiterea infracțiunii și persoane de încredere aflate la libertate.

Pentru acumularea probatoriului, au fost efectuate percheziții la domiciliile persoanelor suspecte, unde au fost depistate și ridicate telefoane mobile și mai multe carduri bancare.

 

Prin urmare, doi suspecți au fost reținuți penal, unul fiind ulterior plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, iar a treia persoană la moment este condamnată și se deține într-un penitenciar din țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: