VIDEO Grigorciuc a sunat la 112 pentru a cere reținerea unui presupus contrabandist. Cum a reacționat poliția
Full Article 3 minutes read

VIDEO Grigorciuc a sunat la 112 pentru a cere reținerea unui presupus contrabandist. Cum a reacționat poliția

Președintele Asociației Obștești „Dreptul la Dreptate”, Pavel Grigorciuc, a organizat, pe 10 august, o acțiune de protest în fața unei case rezidențiale din municipiul Chișinău, în care susține că ar locui moldoveanul Mihail Răileanu, care ar fi dat în căutare internațională pentru contrabandă. Grigorciuc a cerut, prin intermediul Serviciului 112, intervenția organelor de drept, în vederea reținerii și atragerii la răspundere a cetățeanului Mihail Răileanu.  

„Bună ziua, mă aflu pe strada (………), din municipiul Chișinău. În această casă, pe această adresă, se află Mihail Răileanu, aflat în căutare internațională, condamnat în Belgia și dat în căutare de România. Cer ca poliția să vină să îl aresteze pe acest infractor”, a declarat Grigorciuc în timpul discuției cu operatorul 112.

La scurtă vreme, la fața locului a intervenit o mașină a serviciilor de protecție și pază. Un angajat de la pază a intrat în casă, iar după ce a ieșit i-a cerut lui Grigorciuc să părăsească zona. Cel din urmă a refuzat, argumentând că se află pe teren public. La scurt timp, la fața locului a ajuns și o mașină a poliției, fără a interveni, însă, în vreun fel.

După aproape 20 de minute de la apelul la 112, la fața locului a mai ajuns o mașină care asigură paza locuinței. Poliția, însă, așa și nu a intervenit. La scurtă vreme, Grigorciuc a anunțat că își încheie protestul:„Operatorul de la 112 a anunțat că poliția va veni. Cât încă trebuie să așteptăm, nu e clar. (…) În țara asta, se pare, paza lucrează mai bine decât poliția. (…) Dar noi avem treburi mai importante de făcut, decât să stăm aici și să așteptăm”, a spus Grigorciuc.

Președintele Asociației „Dreptul la Dreptate” a dat asigurări că va continua să lupte pentru ca „contrabandiștii moldoveni condamnați în Europa să nu se simtă liberi în Moldova, dar să fie trași la răspundere, iar averea lor să fie confiscată”.

Inspectoratul General al Poliției nu a comentat, deocamdată, situația.

De menționat că Grigorciuc a susținut la începutul lunii august o conferință în care a cerut autorităților să intervină pentru a trage la răspundere contrabandiștii moldoveni condamnați în țările UE. În special, Grigorciuc a făcut trimitere la Mihail Răileanu, despre care susține că ar fi fost condamnat în Belgia la 7 ani de închisoare și dat în căutare internațională de Interpol. Mai mult, activistul susținea că Răileanu s-ar afla în Moldova, unde încearcă să se ascundă de justiție. De menționat că Mihail Răileanu nu a comentat, deocamdată, situația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: