(VIDEO) Îmbrânceli în Adunarea Populară a Găgăuziei. Aleșii nu au putut împărți locurile la masă
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Îmbrânceli în Adunarea Populară a Găgăuziei. Aleșii nu au putut împărți locurile la masă

Au încercat să aleagă speakerul, însă nu au reușit nici măcar să se înțeleagă cu privire la locurile de la masă. Ședința din 16 noiembrie a Adunării Populare a Găgăuziei a început cu îmbrânceli. De obicei, aleșii se așează în funcție de circumscripții, însă deputatul Grigorii Diulgher a decis să-și schimbe locul. Acest gest a provocat un conflict cu Ilia Uzun și aproape că a degenerat în bătaie. 

Conflictul a degenerat în îmbrânceli.

„Este deja deputat cu experiență și știe că în Adunarea Populară se ocupă locurile în funcție de circumscripții, însă nu știu de ce Grigorii Diulgher și-a luat tăblița și s-a așezat în altă parte. De ce a făcut asta? Pentru că a venit aici ca să se certe. El face totul pentru ca ședința Adunării Populare de astăzi să fie întreruptă”, a strigat Ilia Uzun.

Totuși, acesta și-a cerut scuze de la Grigori Diulgher pentru că l-a apucat de mână și a încercat să îl îndepărteze din fotoliul respectiv.

„Nu fug de responsabilitate și îmi cer scuze pentru lipsă de reținere, însă m-ați provocat. Stimați colegi, haideți să ne respectăm și să stea fiecare la locul său”, a spus Uzun.

Sfaturile către Diulgher nu au întârziat: „Nu vă place locul, mutați-vă în altă circumscripție. Sau trebuia să te naști în alt sat”, a strigat un alt deputat.

Ședința a continuat pe tonuri ridicate. Grigorii Diulgher a susținut un discurs în găgăuză. Spusele sale nu au fost pe placul deputatului Serghei Cimpoieș, care a solicitat deconectarea microfonului lui Diulgher. „Taci odată din gură”, a strigat Cimpoieș.

În urma dezbaterilor, deputații nu au reușit să ajungă la un compromis: să aleagă astăzi speakerul, așa cum au planificat, sau să amâne discuțiile pentru o altă ședință. Pentru a lua o decizie, deputații au anunțat o pauză de o oră.

Fracțiunea blocului PCRM-PSRM a lipsit de la ședință. Majoritatea a constituit-o deputații independenți. Ulterior, au părăsit ședința deputații Victor Petrov, Vladimir Kîssa și Demian Caraseni. În timpul pauzei, aleșii au părăsit sala de ședințe, iar o parte au rămas să discute cu ușile închise.

Peste o oră, deputații au decis că nu vor alege astăzi speakerul și au suspendat ședința.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: