VIDEO În orașul Habarovsk s-a desfășurat a 15-a acțiune de protest în susținerea fostului guvernator, care a fost arestat
Full Article 2 minutes read

VIDEO În orașul Habarovsk s-a desfășurat a 15-a acțiune de protest în susținerea fostului guvernator, care a fost arestat

În dimineața de 25 iulie s-a desfășurat a 15-a manifestație în susținerea fostului guvernator al regiunii Habarovsk – Serghei Furgal. Acțiunea ar fi adunat cel mai mare număr de participanți de până acum, scrie portalul Meduza.io. 

Manifestanții au scandat „Libertate”, „Cât suntem uniți-suntem de neînvins”, precum și „jos cu țarul”, „Rusia, trezește-te” și „Demisia lui Putin”. De asemenea, manifestanții au scandat lozinci împotriva noului guvernator al regiunii Habarovsk, Mihail Degtearev: „Valiza, gara, Samara” și „Nu deschide gura pe meleaguri străine”. Acțiunea s-a desfășurat timp de circa patru ore. Poliția nu a intervenit în timpul demonstrației.

Presa scrie că s-ar putea ca acțiunea de astăzi să fi adunat cel mai mare număr de participanți de până acum, însă datele sunt foarte diferite. Publicația DVhab.ru scrie că la acțiune au participat între 15 și 20 de mii de oameni. Coordonatorul sediului opozantului Alexei Navalnii din Habarovsk susține că la manifestație au participat circa 40 de mii de oameni, iar directorul executiv al organizației „Otkritaya Rossia” Andrei Pivovarov – 50 de mii. Pe rețelele de socializare s-a menționat numărul de 95 de mii de protestatari, în timp ce primăria Habarovsk a anunțat un număr de 6 500 de oameni.

Manifestații în susținerea lui Furgal s-au desfășurat astăzi și la Vladivostok, Iujno-Sahalinsk și Komsomolsk-pe-Amur.

La rândul său, noul guvernator al regiunii Habarovsk a plecat din oraș. Acesta a refuzat să discute cu protestatarii, în pofida faptului că aceștia au solicitat o întrevedere. Inițial, Degtearev a anunțat că este foarte ocupat cu munca, iar ulterior a declarat că nu va discuta cu cei care „strigă pe sub ferestre”.

Serghei Furgal a fost arestat și transportat cu avionul la Moscova. Potrivit procurorilor, Furgal ar fi organizat tentativa de omor asupra omului de afaceri Alexandr Smolensk și uciderea altor doi afaceriști – Evghenii Zori și Oleg Bulatov, în 2004-2005. Toți cei vizați erau implicați în comerț cu metal, activitatea cu care se ocupa și Furgal, iar soția sa este implicată până în prezent.

De cealaltă parte, Furgal nu își recunoaște vina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: