VIDEO În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 87 de situații de risc
Full Article 2 minutes read

VIDEO În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 87 de situații de risc

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 87 de situații de risc. În 53 de cazuri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru lichidarea focarelor.

Astfel, patru echipaje de pompieri au stins un incendiu de vegetație în localitatea Cobâlea din raionul Șoldănești. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat în seara zilei de 12 septembrie, la ora 19:15. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că peste 100 ha de iarbă uscată sunt cuprinse de flăcări într-o fâșie forestieră. Angajații IGSU au localizat incendiul fără ca acesta să mai obțină răspândire.

Un alt incendiu a fost lichidat de pompieri în localitatea Pepenii Noi din raionul Sângerei. Într-o gospodărie focul a distrus 90 de baloți cu paie și nutreț pentru animale. Salvatorii au localizat arderea fără ca aceasta să distrugă casa de locuit, aflată în apropierea construcției unde se păstra nutrețul.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Miclești din raionul Criuleni, unde a luat foc 15 ari de viță de vie. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU atenționează repetat populația despre riscul utilizării surselor de aprindere în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate. Pompierii avertizează că folosirea focului la nimicirea resturilor menajere, dar și lăsarea acestuia fără supraveghere poate provoca incendii de proporții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: