VIDEO Încă 9 moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în Moldova. Primele imagini de la Aeroportul Chișinău
Full Article 2 minutes read

VIDEO Încă 9 moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în Moldova. Primele imagini de la Aeroportul Chișinău

Cei nouă moldoveni evacuați pe 10 noiembrie din Fâșia Gaza au ajuns în seara zilei de 11 noiembrie acasă, în Republica Moldova. Misiunea a fost posibilă grație cooperării cu autoritățile ucrainene, au precizat pentru NM reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Precizăm că în Fâșia Gaza a mai rămas o familie de moldoveni, care așteaptă să fie evacuată din zona de conflict. Anterior, MAEIE a precizat pentru NM că depune toate eforturile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

***

Amintim că, pe 9 noiembrie, 36 de persoane originare din Republica Moldova, care au fost ajutate de autoritățile române să părăsească Fâșia Gaza, au ajuns la Chișinău. Acestea au fost întâmpinate inclusiv de către premierul Dorin Recean.

Autocarul a ajuns la Chișinău în jurul orei 13:00. Printre pasageri erau și bebeluși. Lars Johan Lönnback, șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM) a declarat pentru presă că persoanele ajutate să părăsească Gaza vor rămâne la Chișinău „pentru cel puțin două” zile, după care vor fi găzduite de prieteni și rude.

Ulterior, pe 10 noiembrie, MAEIE a anunțat că alți 9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza, în dimineața zilei. Avionul cu moldoveni a decolat în seara zilei de 11 noiembrie de la Cairo, acolo unde conaționalii noștri au fost cazați, spre Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: