VIDEO Crimeea: 3 tinere, amendate și obligate să cânte „Putin este bravo” după ce au dansat pe piesa ucrainească „Gulianka”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Crimeea: 3 tinere, amendate și obligate să cânte „Putin este bravo” după ce au dansat pe piesa ucrainească „Gulianka”

Trei tinere care au dansat în Crimeea anexată pe piesa „Gulianka”, în care persistă versul „Încă n-a murit Ucraina, dacă petrecem așa”, au fost amendate cu 15 000 de ruble. Sentința a fost pronunțată pe 11 august. Mai mult, cu câteva zile înainte de a fi amendate, fetele au fost obligate să-și ceară scuze și să înregistreze un videoclip în care cântă piesa „Putin este bravo”.

Instanța a amendat cu 15 000 de ruble trei fete care lucrau ca animatoare în peninsula ucraineană anexată Crimeea, pentru că au dansat pe melodia personajului Verka Serdiucika, a anunțat așa- zisul „Minister de Interne” din Crimeea. Acestea au fost găsite vinovate de „discreditarea” armatei ruse.

În comunicat se precizează că cele trei fete, care au 19, 20 și 26 de ani, se aflau în timpul programului de lucru, la parcul acvatic din Alușta, când a avut loc întâmplarea. Două dintre ele au venit din regiunile rusești pentru muncă sezonieră, iar a treia locuiește în orașul Alușta din Crimeea.

„Trei fete-animator, în timp ce se aflau la muncă, au dansat în public pe piesa unui interpret ucrainean cu semnificație inacceptabilă”, a declarat instituția.

Ulterior, acestea au fost reținute de către ofițerii Centrului pentru combaterea extremismului din cadrul „Ministerului Afacerilor Interne” din Crimeea, cu participarea ofițerilor de poliție din Alușta și a agenților FSB.

Parcul acvatic „Миндальная роща” a declarat pentru presa rusă că a reziliat contractul cu firma care a angajat pe animatoarele. „Firește, sunt concediați. Nu au fost angajați direct. Am explicat totul firmei, am reziliat contractul, iar ele nu mai lucrează, bineînțeles. Am semnat deja un contract cu o altă firmă de animație”, a precizat parcul acvatic.

Precizăm că, pe 8 august, pe „Крымский СМЕРШ”, un canal de Telegram care face apel în mod regulat la hărțuire, publicând datele cu caracter personal, și postează videoclipuri cu crimeeni și ruși cerându-și scuze pentru susținerea Ucrainei și adoptarea unei poziții anti-război, a apărut o înregistrare cu trei fete care dansează pe melodia „Gulianka” a Verei Serdiucika. În înregistrare se poate auzi un fragment din cântec în care este intepretat versul „Încă n-a murit Ucraina, dacă petrecem așa”.

În seara aceleiași zile, canalul de Telegram a publicat un videoclip cu scuzele animatoarelor. „Ne cerem scuze tuturor cetățenilor Federației Ruse pentru gestul nostru necugetat”, a declarat una dintre fete. Apoi acestea spun că susțin Rusia și pe președintele rus Vladimir Putin.

O oră și jumătate mai târziu, „Crimeea SMERSH” a publicat un alt videoclip, în care cele 3 tinere cântă melodia „Vladimir Putin este bravo”.

***

Piesa „Gulianka” a fost lansată în anul 2003 de personajul Verka Serdiucika, interpretată de cântărețul ucrainean Andrei Danilko.

La începutul războiului în Ucraina, interpretul a primit interdicție de intrare în Rusia pentru 50 de ani, din cauză că a condamnat agresiunea rusă. În aprilie 2022, în cadrul unui interviu a glumit pe seama măsurii punitive a regimului de la Moscova împotriva sa.

„Nu prea m-am supărat, pentru că am fost peste tot acolo: la Mausoleu, la Kremlin, pe stadionul Lujniki am evoluat. Ce să mai văd acolo? Singurul lucru este că voi putea fi prezent la înmormântarea lui Putin”, a spus cântărețul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: